Uefa Champions League: SSC Napoli – SL Benfica

Analiza meciuri

SSC Napoli – SL Benfica

Este un derby al grupei B din Champions League, avand in vedere ca ambele echipe au obtinut rezultate pozitive in prima partida, Napoli a invins-o pe Dynamo Kiev, iar Benfica a remizat cu turcii de la Besiktas. Atat Napoli, cat si Besiktas se descurca bine in campionat, avand in vedere ca nu au suferit nici un esec pana acum. Aceste doua cluburi s-au intalnit ultima data in Europa League, intr-o dubla in care de fiecare data a castigat echipa ce a gazduit meciul, insa portughezii s-au calificat mai departe, datorita golaverajului.

SSC Napoli

Desigur ca va fi un motiv in plus pentru Napoli sa-si ia revansa, tinand cont ca acum e o noua generatie de fotbalisti, aflati sub conducerea antrenorului Sarri. In Serie A, Napoli a fost mai mereu in spatele campioanei Juventus, in ultimele sezoane, iar in competitiile europene a iesit in evidenta mai rar. Din aceste motive, si-a fixat obiective marete in noul sezon si acum e aproape de o calificare in faza urmatoare, pentru ca a obtinut 3 puncte in prima partida. Evolueaza bine in campionat, mai ales pe teren propriu unde a inregistrat punctajul maxim, iar in deplasare mai intampina unele dificultati, fiindca a remizat de doua ori. Totusi se afla la un punct distanta in spatele liderului Juventus. Trebuie sa adaugam ca antrenorul Sarri a menajat cativa jucatori in etapa trecuta, cand Napoli a invins-o pe Chievo cu 2-0. Vor lipsi El Kaddouri si Chiriches, pe motiv ca sunt accidentati.

SL Benfica

La fel ca si adversara, Benfica este neinvinsa in acest sezon, ocupand prima pozitie in campionat. In primul duel din grupele Champions League, Benfica a terminat la egalitate 1-1, pe teren propriu, cu Besiktas. Putem spune ca a avut ghinion, deoarece a primit gol in minutele de prelungire si inainte a ratat cateva ocazii bune de a marca. Va avea de muncit mai mult pentru o calificare in faza urmatoare, mai ales daca va pierde duelul de miercuri seara cu Napoli. Totusi, antrenorul Vitorio spera la un rezultat pozitiv, cu toate ca se confrunta cu probleme de lot si vor lipsi 6 jucatori importanti, precum: Rafa Silva, Jardel, Barbosa, Jimenez, Samaris si Jonas.

{{notification_msg}}