Uefa Champions League: Paris Saint-Germain – Arsenal

Analiza meciuri

Paris Saint-Germain – Arsenal

Cu siguranta este unul din cele mai interesante dueluri din prima runda Champions League, avand in vedere ca ambele echipe si-au propus obiective marete in aceasta competitie. PSG nu are adversar in campionatul Frantei, unde a dominat in ultimii ani, castigand de mai multe ori la rand titlul de campioana, insa in Champions League nu a trecut niciodata de semi-finale. Arsenal s-a oprit in sezonul trecut imediat dupa faza grupelor. Trebuie sa precizam ca ambele echipe nu au avut parte de un start de campionat reusit, PSG a inregistrat doar doua victorii in primele 4 etape si o data a fost infranta, iar Arsenal are aceleasi rezultate pana acum. In etapa trecuta PSG a fost egalata in finalul meciului, iar Arsenal a castigat multumita unui gol marcat din penalty in ultimele minute. Aceste doua echipe s-au intalnit ultima oara in 1994, scorul fiind 1-1 in Paris, iar in Anglia, londonezii s-au impus cu 1-0.

Paris Saint-Germain

Probabil se simte absenta lui Zlatan Ibrahimovic, deoarece PSG a inceput slab acest campionat, cu 2 victorii in primele 4 etape. In sezonul trecut parizienii nu le dadeau nici o sansa adversarilor, transand meciurile din prima repriza in favoarea lor si de aceea ultimele titluri de campioana au ramas in vitrina clubului. A pierdut cu 3-1 derby-ul din deplasarea de la Monaco, iar etapa trecuta a remizat 1-1 cu St.Etienne. Totusi sa nu uitam ca a fost egalata dupa ce a primit gol in ultimul minut de prelungire. PSG a invins-o la limita cu 1-0 pe Bastia, iar in fata lui Metz s-a impus categoric. Si David Luiz a jucat in meciul cu Monaco, dar dupa cateva zile a fost cumparat de Chelsea, asa ca se va simti lipsi lui in defensiva, mai ales ca va absenta si T.Silva, deoarece este accidentat. Vestea buna e ca antrenorul Emery se poate baza in duelul cu Arsenal, pe Cavani, Krychowiak si di Maria, inca din primul minut.

Arsenal

Isi doreste ca in aceasta editie Champions League sa ajunga intr-o faza cat mai avansata, unde in ultimele sezoane a cam lipsit. Este adevarat ca nu a avut nici noroc la tragerile de la sort, pentru ca a intalnit adversari puternici precum Bayern Munchen sau Barcelona. Acum se va lupta pentru primul loc in grupa cu PSG. Arsenal a fost invinsa in prima etapa acasa de catre Liverpool, iar in partida urmatoare a remizat cu fosta campioana, Leicester. Cel mai bun meci pe care l-a facut, a fost in deplasarea de la Watford, unde a triumfat cu 3-1. Weekend-ul trecut a intalnit-o pe Southampton, pe stadionul Emirates si a reusit sa obtina cele 3 puncte foarte greu, mai exact dupa ce Cazorla a transformat o lovitura de la 11 metri, in prelungiri. Are un moral bun inaintea acestui duel, insa vor lipsi G.Paulista si Mertesacker. Arsenal si-a imbunatit lotul in perioada de transferuri prin venirea unor jucatori precum Lucas Perez, G.Xhaka si Musafi. Probabil ii vom vedea pe acestia in primul 11, alaturi de A.Sanchez si Giroud.

{{notification_msg}}