Uefa Champions League: Borussia Dortmund – Real Madrid

Analiza meciuri

Borussia Dortmund – Real Madrid

Este un super duel intre doua echipe care au preluat primele pozitii si ne asteptam sa le vedem acolo pana la terminarea fazei grupelor, ceea ce inseamna ca se vor califica mai departe. Mult mai convingatoare a fost Borussia care a umilit-o in prima partida pe Legia cu scorul de 6-0, in timp ce Real Madrid a castigat la limita cu 2-1, disputa cu Sporting Lisabona, de pe Santiago Bernabeu. Madrilenii s-au impiedicat in campionat, unde au remizat de doua ori si au pierdut sansa sa se distanteze de rivalele Barcelona si Atletico. Borussia vine dupa o serie de 4 victorii consecutive in toate competitiile. Ultima data aceste doua mari echipe s-au intalnit in 2014 in sferturile Champions League, cand Real s-a impus acasa cu 3-0, iar in partida retur nemtii au castigat cu 2-0.

Borussia Dortmund

Dupa primele 5 etape din Bundesliga, Borussia se afla in spatele liderului Bayern Munchen. A fost infranta o singura data de Leipzig, iar Bayern nu a facut nici un pas gresit. Dupa acel esec Borussia a inceput sa joace din ce in ce mai bine si sa obtina victorii la rand. Etapa trecuta a invins-o pe teren propriu cu 3-1 pe Freiburg. A inregistrat doua victorii cu 6-0, prima in Champions League cu Legia si a doua in campionat cu Darmstadt. Borussia a castigat duelul cu Wolfsburg cu 5-1, apoi antrenorul Tuchel a schimbat primul 11 pentru meciul cu Freiburg. Vor lipsi S.Bender, Bartra si Subotic, pentru ca sunt accidentati. Probabil ii vom vedea in echipa de start pe Rode si Guerreiro.

Real Madrid

Trece printr-o usoara criza, avand in vedere ca vine dupa doua remize in campionat si acum i-a mai ramas doar 1 punct avantaj fata de Barcelona. Prima data a terminat 1-1 cu Villarreal pe Santiago Bernabeu, apoi etapa trecuta a remizat 2-2 cu Las Palmas. In ambele partide a dominat, asa ca a pierdut 4 puncte foarte importante. Totusi Real are un moral bun, pentru ca nu a fost infranta in acest sezon. Este clar faptul ca Bale si Ronaldo nu sunt in cea mai mare forma, tinand cont ca au revenit dupa unele accidentari. Antrenorul Zidane a fost nevoit sa-l inlocuiasca pe Cristiano Ronaldo in meciul cu Las Palmas, in care au lipsit Pepe si Marcelo. Acum ii vom vedea din primul minut pe Danilo si Casemiro si este posibil ca Benzema sa joace in locul lui Morata. Trebuie sa precizam ca portarul Navas si-a revenit dupa accidentare si probabil va face parte din primul 11.

{{notification_msg}}