Ucraina Super Cupa: Shakhtar Donetsk - Dynamo Kiev

Analiza meciuri

Shakhtar Donetsk - Dynamo Kiev

Super Cupa Ucrainei se decine in acesta seara intre Shakhtar Donetsk si Dynamo Kiev. Shakhtar reusind sezonul trecut dubla, castigarea Cupei cat si a campionatului, la doar doua puncte diferenta de pozitia secunda. In ultimile cinci intalniri Dynamo Kiev se dovedeste superioara in fata celor de la Shakhtar, reusind trei victorii, o remiza si o infrangere in finala cupei.

Shakhtar Donetsk

Izbuteste un sezon de invidiat, in care a obtinut titlul de campiona cat si trofeul de castigatori ai cupei, si nu doar atat - parcursul lor in Champions League i-a dus pana in faza optimilor. Interesant de notat faptul ca in ultima etapa a sezonului pierd in fata celor de la Dynamo, dar cu sigurata au evoluat mai relaxati deoarece aveau titlul asigurat. Cu toate acestea, miza partidei ce urmeaza nu mai lasa loc interpretarilor si cu siguranta vor evoluat la capacitati maxime. In care cu certitudine un aport notabil il vor aduce si o parte din cei patru brazilieni proaspat veniti - mijlocasii Maycon, Cipriano si Fernando, si atacantul Moraes.

Dynamo Kiev

Desi a stat ceva mai bine in duelurile recente impotriva Shaktarului, nu se poate declara multumita de prestatia generala a sezonului trecut. Cu toate ca jucatorii antrenati de belarusul Khatskevich, reusesc o performanta notabila in Europa League, ajungand pana in faza optimilor; din care au fost eliminati de italienii de la Lazio. Obiectivul lor principal in acest sezon este castigarea trofeului de campioni ai Ucrainei, cat despre Cupa si Super Cupa - cu siguranta vor oferi tot posibilul pentru a le obtine si pe acestea. Pe perioada vacantei au reimprospatat lotul prin transferurile fundasului brazilian Sidcley si mijlocasului Tche Tche.

{{notification_msg}}