Supercupa Ucrainei: Sahtior Donetsk – Dynamo Kiev

Analiza meciuri

Sahtior Donetsk – Dynamo Kiev

Sambata vom avea un duel foarte interesant in Supercupa Ucrainei, unde se vor intalni doua mari rivale, campioana Dynamo Kiev si castigatoarea Cupei, Sahtior Donetsk. Cu totii stim ca aceste doua echipe domina de multi ani fotbalul ucrainean si ambele sunt prezente in fiecare an in competitiile europene. Anul trecut Sahtior s-a impus in toate cele 3 confruntari directe cu Dynamo Kiev, de doua ori in campionat si o data in Supercupa. Inainte de asta, Dynamo Kiev a fost invingatoare in doua partide si o data a terminat la egalitate.

Sahtior Donetsk

A castigat duelul din editia trecuta a Supercupei cu 2-0, tot in fata celor de la Dynamo Kiev, castigand al 4 lea trofeu consecutiv, in aceasta competitie. Am mentionat deja ca anul trecut Sahtior a fost mai buna si in cele doua dispute din campionat, insa nu a fost de ajuns pentru a deveni campioana. Cei de la Sahtior au facut performanta anul trecut in Europa League, unde au fost opriti in semifinale de Sevilla, castigatoarea trofeului. A castigat Cupa Ucrainei, dupa ce a invins-o in finala cu 2-0 pe Zorya, iar in campionat a terminat pe locul secund, la 7 puncte in spatele campioanei, Dynamo Kiev. Dupa 12 ani, Sahtior l-a pierdut pe antrenorul Lucescu, care a fost inlocuit de portughezul Fonseka, venit de la Braga. In vara, l-a transferat pe atacantul Gladky la Dynamo, iar pe postul sau l-a adus pe Seleznea de la Kuban. Singurul absent din aceasta partida este fundasul Azevedo.

Dynamo Kiev

Si-a aparat titlul, terminand cu 7 puncte avantaj fata de rivala Sahtior Donetsk, cu toate ca a fost infranta de aceasta in ambele dueluri din campionat, dar si in Supercupa. Din acest motiv, va face tot posibilul sa se razbune si sa castige aceasta partida care se va juca pe stadionul din Odessa. Este mult mai puternica acum, deoarece a achizitionat mai multi jucatori in perioada de transferuri si i-a pierdut doar pe mijlocasii Petrovic si Veloso. Printre cei mai importanti jucatori sositi la echipa se numara Gromov si Gladky care au fost transferati de la rivala Sahtior. Conducerea celor de la Dynamo Kiev este foarte multumita de antrenorul Rebrov, care le-a adus doua titluri de campioana la rand, si o calificare in primavara Champions League, unde a fost oprita de Manchester City.

{{notification_msg}}