Supercupa Olandei: Feyenoord Rotterdam – PSV Eindhoven

Analiza meciuri

Feyenoord Rotterdam – PSV Eindhoven

Meciul de Supercupa dupa cum stiti, se joaca inainte de inceperea campionatului. In acest an, fosta campioana PSV, se va confrunta cu castigatoarea Cupei, Feyenoord. Datorita acestor trofee castigate, putem spune ca ambele echipe au avut parte de un sezon bun, PSV obtinand titlul mult dorit, iar Feyenoord a reusit sa se impuna in finala Cupei, in fata celor de la Utrecht. Ambele echipe au incheiat sezonul trecut cu cate o serie lunga de rezultate pozitive. PSV a castigat cele doua confruntari directe din campionatul trecut, cu 2-0 in deplasare si cu 3-1 pe teren propriu. Acest duel se va disputa pe stadionul Amsterdam Arena.

Feyenoord Rotterdam

Este multumita ca reusit sa puna un trofeu in vitrina in sezonul trecut, insa a terminat campionatul pe un loc in spatele rivalelor, Ajax si PSV. Mai rau, diferenta din clasament a fost de 20 de puncte, ceea ce a insemnat ca nu a fost deloc aproape, sa se lupte pentru titlu. Evolutiile lui Feyenoord au devenit din ce in ce mai slabe incepand de la mijlocul sezonului, cand a pierdut 7 dueluri la rand, nereusind sa obtina o victorie in 9 partide. Din acest motiv a cazut pe pozitia a 6 a, timp in care adversarele si-au creat un avantaj consistent. Si-a revenit si in urmatoarele 11 a avut parte doar de rezultate pozitive si a castigat Cupa, competitie in care a eliminat-o pe Ajax. L-a adus in aceasta vara pe atacantul Jorgensen de la FC Copenhaga si l-a vandut pe mijlocasul Immers. In ultima partida amicala a castigat in fata Valenciei cu 2-1, Jorgensen fiind unul dintre marcatori. Va lipsi portarul Vermeer din acest meci important.

PSV Eindhoven

A reusit sa castige campionatul nu doar ca a avut o evolutie buna, ci a fost ajutata si de faptul ca rivala Ajax s-a impiedicat in ultima etapa. PSV a dus o lupta crancena pentru titlu impreuna cu Ajax si a avut emotii in ultimele 6 etape dupa ce a fost invinsa de aceasta. A fost ce-a dea doua si ultima infrangere suferita de echipa din Eindhoven, insa pana la finalul campionatului, a obtinut doar victorii. PSV a reusit sa treaca de faza grupelor in Champions League, dupa ce a avut-o ca adversara pe Manchester United, dar a fost oprita in saisprezecimi de catre Atletico Madrid. S-a despartit de Schaars si de Brum, insa a venit la echipa fundasul Schwab de la Stuttgart. Nu a impresiont in ultimul duel amical cu FC Eindhoven, pe care l-a castigat la limita. Antrenorul Cocu nu se va putea baza pe Locadia si Hendrix. 

{{notification_msg}}