Supercupa Frantei:AS Monaco - Paris Saint Germain

Analiza meciuri

AS Monaco – Paris Saint Germain

Odata cu Supercupa care se joaca in Tanger in Maroc, incepe si noul sezon fotbalistic in Franta, prima etapa din campionat fiind weekendul viitor. Spre deosebire de ultimii patru ani, Monaco este actuala campioana iar PSG fosta campioana si detinatoarea ambelor cupe ale Frantei. Sezonul trecut aceste doua echipe s-au intalnit de patru ori, in campionat Monaco a castigat acasa si a facut egal in deplasare in timp ce PSG i-a invins in finala Cupei Ligii si i-a eliminat in semifinalele Cupei Frantei.

AS Monaco

Monaco a jucat cu rezervele in acea semifinala a Cupei, jucatorii titulari fiind odihniti pentru meciul mult mai important din Liga Campionilor acolo unde a fost surpriza competitiei ajungand pana in semifinale fiind invinsa de Juventus. Pana sa ajunga in semifinale jucatorii antrenati de Jardim au reusit sa elimine doua echipe tari, pe englezii de la Manchester City si pe nemtii de la Borussia Dortmund. In acelasi timp echipa a promovat si cativa jucatori tineri pe care i-a si vandut vara aceasta, fundasul Mendy, mijlocasii Bakayoko, Silva si nu se stie daca vor putea sa il pastreze pe cel mai bun jocator al lor, Mbappe. Echipa a facut si unele transferuri vara aceasta, a venit portarul Benaglio, stopperul Kongolo si mijlocasii Tielemans,  Meite si au revenit si Lopes, A. Traore, Saint Maximin si L. Traore, jucatori care erau imprumutati la alte echipe.

Paris Saint Germain

Timp de patru ani acestia au dominat prima liga franceza dar anul trecut au pierdut titlul chiar in fata celor de la Monaco, dar au castigat Cupa Frantei si Cupa Ligii. In Liga Campionilor au fost eliminati de catre Barcelona dupa ce au pierdut avut un avans de patru goluri in meciul tur , dar au pierdut in meciul retur pe Camp Nou cu 6-1. Vara aceasta de la echipa au plecat fundasul Maxwell si atacantul Augustin, iar nou veniti sunt deocamdata fundasii Dani Alves si Berchiche. Au mai revenit la echipa Jese si Bahebeck, acestia fiind imprumutati anul trecut si mai sunt sanse sa se realizeze transferul lui Neymar de la Barcelona. Pentru meciul cu Monaco vor lipsi mijlocasii Verrati si Draxler.

{{notification_msg}}