Super derby pe Camp Nou: FC Barcelona – Real Madrid

Analiza meciuri

FC Barcelona – Real Madrid

Toata lumea se astepta ca inaintea acestui “El Clasico”, Barcelona si Real sa ocupe primele doua pozitii din La Liga. Presiunea este pe umerii catalanilor, deoarece liderul Real Madrid are 6 puncte mai mult. Daca vor invinge oaspetii, vor deveni clar favoriti la castigarea titlului. Pana acum Barcelona s-a impiedicat de 3 ori acasa si a suferit o infrangere in deplasare. Real este neinvinsa in acest sezon, dar a remizat in 3 partide. Ambele s-au calificat in faza urmatoare din Champions League. Sezonul trecut madrilenii s-au impus cu 2-1 pe Camp Nou, iar catalanii au castigat cu 4-0 duelul din tur.

FC Barcelona

A intampinat dificultati pana acum, mai ales in campionat. In Champions League a fost infranta de Manchester City, insa va juca in saisprezecimi, fiindca ocupa primul loc din grupa. Catalnii au evoluat slab in La Liga, in meciuri cu Celta si Alaves. Nu au reusit sa castige derby-ul cu Atletico Madrid si a fost nevoita sa se multumeasca cu o remiza. Foarte rar pierde Barcelona acasa, dar atunci cand s-a intamplat, nu a jucat L.Suarez si nici Messi. Etapa trecuta a terminat la egalitate 1-1 cu Real Sociedad, in deplasare. Acum cateva zile in urma nu a reusit sa o invinga pe Hercules in Cupa Regelui, o echipa care evolueaza in liga secunda. Toata atentia este asupra marelui derby cu Real Madrid, pentru ca si o remiza poate fi considerata un esec. O veste buna pentru fani, este ca antrenorul Enrique are la dispozitie cei mai importanti jucatori.

Real Madrid

Se pare ca este din ce in ce mai aproape de castigarea unui nou titlu de campioana. Mai sunt multe etape pana la final, dar o infrangere in acest derby ar complica mult situatia. Are un avantaj de 6 puncte, insa putea fi mai mare daca nu remiza cu Las Palmas, Eibar si Villarreal. S-a calificat in saisprezecimile Champions League, dar trebuie sa o invinga pe Borussia Dortmund in ultimul meci, daca vrea sa castige grupa. Acum trebuie sa se concentreze maxim asupra duelului de pe Camp Nou, fiindca este cel mai important meci din campionat. Antrenorul nu se va putea baza pe serviciile lui Morata, Bale si T.Kroos.

{{notification_msg}}