Start in Cupa Mondiala: Rusia - Arabia Saudita

Analiza meciuri

Rusia - Arabia Saudita

Aceasta partida marcheaza startul in cel mai asteptat eveniment sportiv al anului - Cupa Mondiala, ce se va desfasura in Rusia pe perioada 14 iunie - 15 iulie. Pe langa Rusia si Arabia Saudita, in aceasta grupa se mai afla Uruguay si Egipt, echipe ce se vor intalni maine. Rusia intalneste Arabia Saudita pentru a doua oara in istorie, prima partida disputandu-se in 1993 in Riyadh, Arabia Saudita castigand partida amicala cu scorul 4-2.

Rusia

In ciuda faptului ca recent gazdele acestei Cupe Mondiale nu se afla in cea mai buna forma, rusii joaca totusi rolul de favoriti in aceasta partida. In ultimile sapte partide au o evolutie modesta, adunand patru infrangeri si trei remize, desi au evoluat de sase ori pe teren propriu. Intr-adevar unele partide au fost impotriva celor mai bune echipe din lume - Argentina, Brazilia si Franta. Anul trecut au suferit infrangeri si in disputele cu Iran si Spania, ca in ultima partida de pregatire sa remizeze 1-1 in fata Turciei. Selectionerul Cherchesov a experimentat formatii diferite in toate aceste meciuri pentru a descoperii distribuia ideala, pentru acest prim meci impotriva Arabiei Saudite, ce se dovedeste a fi cea mai mare sansa de a depasi faza grupelor. Considerand ca urmeaza sa intalneasca echipe mai puternice - Egipt si Uruguay. Pentru aceasta partida ne asteptam sa ii urmarim luand parte in formatia de start pe Ignashevich, Zhirkov si Samedov.

Arabia Saudita

Desi sunt considerati outsideri in aceasta Cupa Mondiala, in ultimile partide amicale impotriva Italiei si Germaniei au demonstrat ca nu sunt chiar atat de slabi, pierzand la doua un gol diferenta. Au mai disputat meciuri amicale cu Algeria si Grecia, obtinand victorii si de asemeni au avut o prestatie buna in calificarile Cupei Mondiale, terminand pe pozitia secunda in grupa, la un singur punct diferenta de prima pozitie - Japonia. Arabia Saudita urmeaza sa bifeze a cincea prezenta in Cupa Mondiala, absentand in ultimile doua din Africa de Sud si Brazilia. Cu aceasta ocazie vom putea urmari noua generatie condusa de tanarul selectioner spaniol Pizzi, ce a preluat conducerea la sfarsitul anului trecut. Dupa ce au obtinut calificarea, si in mod suprinzator au incetat colaborarea cu Dutchman Marwijk - in prezent selectionerul Australiei. Pizzi cel mai probabil va folosi aceeasi formatie ca cea din partidele cu Italia si Germania.

{{notification_msg}}