Spectacol pe Camp Nou: FC Barcelona – Real Madrid

Analiza meciuri

FC Barcelona – Real Madrid

Dupa o pauza lunga, vom vedea din nou El Clasico, dar de aceasta data nu are o importanta asa de mare. Desigur, rivalitatea este mare si nu putem spune ca va fi doar un simplu meci intre Barcelona si Real Madrid. Barcelona este liderul din La Liga si are cu 9 puncte mai mult decat ocupanta locului 3, Real Madrid. Nu va fi o surpriza daca vom vedea in curand inca un El Clasico, deoarece ambele echipe sunt prezente in Champions League, fiind sanse mari sa se intalneasca. Barcelona a avut o serie lunga de victorii care a fost intrerupta etapa trecuta, cand a remizat cu Villarreal, iar Real Madrid vine dupa 5 meciuri in care a triumfat. In intalnirea din tur de pe Santiago Bernabeu, Barcelona le-a dat o lectie madrilenilor, dupa ce a reusit o victorie fabuloasa cu scorul de 4-0.

FC Barcelona

Cu 8 etape inainte de finalul sezonului, Barcelona se gandeste la castigarea unui nou titlu de campioana. Daca va obtine victoria cu marea rivala, aproape ca totul va fi rezolvat. Intre ele se afla Atletico Madrid, care nu pare destul de puternica incat sa le puna probleme mari, motiv pentru care este foarte important pentru catalani, ca Real sa nu se apropie. Chiar si o infrangere a Barcelonei nu poate fi considerata o catastrofa, in schimb cu siguranta va afecta moralul jucatorilor. A terminat la egalitate runda trecuta cu Villarreal, dupa ce a avut un avantaj de doua goluri la finalul primei reprize, lucru ce i se intampla foarte rar. Au lipsit Dani Alves si Iniesta din acel meci, iar acum antrenorul Enrique se confrunta cu probleme si mai mari pentru ca nu va putea conta pe Adriano si Jordi Alba care sunt accidentati. S-ar putea sa-i vedem in teren pe Rakitic, Busquets si Iniesta, dar o mare problema va fi cu triunghiul ofensiv Neymar-Messi-Suarez, deoarece toti sunt obositi din cauza meciurilor jucate la echipa nationala.

Real Madrid

S-a impacat cu gandul ca nu va fi campioana si probabil titlul va fi castigat de Barcelona, asa ca incearca sa se concentreze cel mai mult ca sa castige Champions League. Faptul ca este la 9 puncte distanta de marea rivala, o face sa nu fie sub presiune si sa joace mai relaxat pe Camp Nou. Cu siguranta va incerca sa castige, pentru ca o victorie impotriva Barcelonei, va ridica mult moralul echipei. Daca este vreo echipa capabila sa-i tina piept Barcelonei acasa la ea, sigur aceea este Real Madrid, care in mod cert nu va folosi o tactica defensiva. Isi doreste foarte mult sa-si ia revansa, tinand cont ca in tur a pierdut cu 4-0. Antrenorul Zidane va trimite in teren cei mai buni jucatori in acest mare derby.

{{notification_msg}}