Sfert de finală în Champions League: Bayern Munchen – SL Benfica

Analiza meciuri

Bayern Munchen – SL Benfica

Acest duel se va juca intre doua echipe puternice din fotbalul european, daca ne uitam adanc in trecut, in special la Benfica. In ultimii ani portughezii nu au mai facut performanta in Europa, insa in competitiile interne castiga trofee constant, la fel ca si Bayern. In prezent ambele echipe sunt pe primul loc in campionat si detin titlul din sezonul trecut. Au obtinut victorii in etapa trecuta din campionat, fiind a 8 a victorie la rand pentru Benfica si al 4 lea triumf consecutiv pentru Bayern. Interesant este ca nu s-au mai intalnit din 1995, de cand Bayern Munchen a castigat ambele manse din optimile Cupei UEFA.

Bayern Munchen

Putem spune ca acum nu este o perioada tocmai stralucita pentru Bayern, dar echipa totusi castiga si asta este cel mai important. Aceasta a inceput acum aproximativ o luna de zile, de cand a pierdut meciul de acasa cu Mainz. A trecut de Juventus in sferturile de finala cu ceva emotii, obtinand calificarea dupa ce s-au jucat cele doua reprize de prelungiri. Dupa aceea a obtinut doua victorii la limita in Bundesliga, cu adversari slabi cotati. Bayern a evoluat slab in Cologne, unde putea fi egalata pe final, dar si in duelul de acasa cu Eintracht Frankfurt, tinand cont ca a avut avantajul de un gol dupa 20 de minute de joc. Nu au jucat Vidal si D.Costa in acel meci, iar Ribery a reusit in sfarsit sa inscrie. Guardiola va alinia cei mai buni jucatori in echipa de start pentru meciul de marti seara.

SL Benfica

Poate fi un sezon de success pentru Benfica. A intampinat cateva probleme pe parcursul acestui sezon, dar a trecut peste ele si a reusit sa ajunga in sferturile de finala Champions League. Nu a fost norocoasa la tragerea la sorti, pentru ca putea pica cu o echipa mai accesibila, dar asa stie ca are sanse destul de mici sa treaca de Bayern, chiar daca returul va fi in Portugalia. In campionat este pe primul loc, in fata rivalelor Sporting si Porto, insa va face tot posibilul ca titlul sa ramana tot in vitrina clubului. Acum cateva etape a triumfat pe terenul lui Sporting si in acest moment are 6 victorii la rand. Probabil vor lipsi L.Lopez si J.Cezar, dar vestea buna e ca au revenit la echipa Samaris si Jardel.

{{notification_msg}}