Sfârşit de etapă în Serie A: AS Roma – Bologna

Analiza meciuri

AS Roma – Bologna

Echipa de pe locul 3, AS Roma, o va infrunta luni seara, pe Bologna, ocupanta pozitiei a 13 a, in ultimul meci al etapei cu numarul 32 din Serie A. In prezent, Bologna are cu 27 de puncte mai putin decat echipa gazda. In turul campionatului a remizat 2-2 cu romanii, iar acum doua sezoane cei din Bologna au pierdut ambele confruntari directe.

AS Roma

In ultima intalnire cu Bologna de pe stadionul Olimpico, romanii au castigat cu 5-0, asa ca si de aceasta data este favorita pentru obtinerea celor 3 puncte. Dupa ce a remizat acasa cu Inter, a reusit sa o invinga cu 4-1 pe marea rivala Lazio, in duelul din etapa trecuta. A fost cea de a 9 a victorie din ultimele 10 meciuri jucate in campionat. Aceste rezultate au facut ca AS Roma sa fie pe locul 3 in Serie A, avand cu 4 puncte mai putin, decat ocupanta locului 2, Napoli. Romanii au un avantaj de 7 puncte fata de locul 4, ceea ce inseamna ca au sanse mari sa se califice in Champions League. Se afla la 10 puncte de liderul Juventus, motiv pentru care nu mai poate spera la titlu. Vor lipsi din acest duel, Nainggolan si Vainquer, antrenorul Spalleti fiind nevoit sa gaseasca inlocuitori care sa dea randament.

Bologna

A revenit sezonul acesta in prima liga italiana si a reusit sa scape de emotiile retrogradarii cu mult timp inainte de finalul campionatului. Bologna a avut o serie foarte buna de rezultate, 3 victorii, 4 remize si o infrangere, care au dus-o undeva la mijlocul clasamentului. Acum vine dupa 3 infrangeri la rand, datorita faptului ca s-a relaxat prea mult. Weekend-ul trecut a pierdut surprizantor acasa cu Verona, ultima clasata. Inainte de asta, a fost invinsa in deplasare de Inter si de Atalanta, meciuri in care a lipsit golgeterul echipei, Destra. Nu-l vom vedea pe teren nici in disputa cu roma, pentru ca este accidentat. Cu siguranta se va simti lipsa lui, deoarece Bologna a inscris doar o singura data in ultimele 5 meciuri, motiv pentru care antrenorul Donadoni a anuntat o serie de schimbari in primul 11. In afara de Destra vor absenta Morleo, Giaccherini si Taider.

{{notification_msg}}