Pro League Belgia:Antwerp - Anderlecht

Analiza meciuri

Royal Antwerp – RSC Anderlecht

In acest weekend incepe noul sezon din prima liga belgiana, in meciul de deschidere urmand sa joace actuala campioana  Anderlecht si nou-promovata Antwerp. Anderlecht este clar favorita in acest meci, mai ales ca Antwerp asteapta de mai mult de 10 ani sa revina in prima liga din Belgia. Ultimele meciuri jucate intre aceste doua echipe au fost in sezonul 2003-2004 si s-au terminat cu doua victorii facile ale lui Anderlecht.

Royal Antwerp

Cei de la Antwerp au o misiune dificila in primul meci de la revenirea in prima liga din Belgia dupa 14 ani de absenta. In liga a doua au terminat sezonul regulat pe locul trei si au promovat in fata celor de la Roeselare. Antrenorul Decker a reusit aceasta performanta, dar intre timp aceesta a fost numit antrenor secund, in locul lui venind romanul Boloni. Pentru a se mentine in prima liga, antrenorul Boloni a facut opt transferuri, portarul Bolton, fundasii Arslanagic, Sall, Matheus, Batubinsik, Jaadi si atacantii Rodrigues si Zouta, dar si cativa jucatori au parasit echipa, portarul Kudimban, fundasii Dom si Daeseleire, mijlocasul Omolo si atacantii Buyl, Lallemand si Binst.

RSC Anderlecht

Anderlecht este cea mai de succes echipa din Belgia, iar dupa doi ani de pauza acestia au reusit sa castige din nou titlul, in timp ce in Liga Europa au reusit sa ajunga pana in sferturile de finala unde au fost eliminati in prelungiri de catre castigatoarea trofeului, Manchester United. Anderlecht a jucat si in preliminariile Ligii Campionilor anul trecut dar au fost eliminati in turul trei de catre rusii de la Rostov. In campionat ei au terminat sezonul regulat pe primul loc la un punct distanta de Club Brugge, iar in playoff au jucat foarte bine si au reusit sa-si mareasca avansul si sa castige din nou campionatul. Acum sase zile ei au jucat si castigat Supercupa Belgiei, 2-1 cu Waregem, intr-un meci in care au jucat si nou-venitii Sels, Kums, Gerkens si Onyekuru. Pentru acest meci lipsesc portarul Boeckx, Najar si mijlocasul Dendoncker, toti fiind accidentati.

{{notification_msg}}