Prima manşă a sferturilor Champions League: VfL Wolfsburg – Real Madrid

Analiza meciuri

VfL Wolfsburg – Real Madrid

Chiar daca aceste doua echipe provin din tarile cu cele mai puternice campionate din Europa, diferenta este clara, desigur in favoarea celor de la Real Madrid. Wolfsburg a scris istorie cu aceasta calificare in sferturile de finala Champions League si nu va avea nimic de pierdut in duelul cu madrilenii. A pierdut o gramada de meciuri in Bundesliga, motiv pentru care va lipsi  cel mai probabil din competitiile europene in sezonul viitor. Real se gandeste la castigarea unui nou trofeu Champions League, performanta ce i-ar salva acest sezon. Sambata trecuta a obtinut o victorie mare pe Camp Nou, iar Wolfsburg a fost invinsa din nou in Bundesliga. Va fi prima intalnire dintre aceste doua echipe.

VfL Wolfsburg

Putem spune ca Wolfsburg a platit cu varf si indesat acest mare success din Champions League, deoarece s-a concentrat mai putin pe campionat, unde se afla doar pe locul 8 in clasament, la 6 puncte de ultima pozitie ce duce in Europa League, si la 7 puncte de locul ce o califica in cea mai tare competitie dintre cluburi. Vine dupa o serie negativa de rezultate, cu doua infrangeri si o remiza. Ambele esecuri au fost in deplasare, unde in acest sezon a triumfat doar o singura data. In schimb, acasa a evoluat mult mai bine, atat in campionat cat si in Champions League. Insa in meciul de miercuri seara va intalni un adversar foarte puternic, care va fi greu de eliminat. A pierdut la scor de neprezentare in Leverkusen, in ultima etapa din campionat, fiind a 10 a infrangere din acest sezon. Vor lipsi Caligiuri, Naldo si Jung, din cauza ca sunt accidentati. Vestea buna pentru antrenorul Hecking este ca va putea cont ape Luiz Gustavo, Benaglio si Schurrrle.

Real Madrid

De mult timp, pentru Real Madrid este mai importanta competitia Champions League, decat La Liga, pentru ca sansele de a castigat un nou titlu sunt minime. Totusi o raza de speranta a aparut sambata seara, dupa victoria de pe Camp Nou, in fata marei rivale Barcelona. Acel triumf  redus diferenta dintre ele la 7 puncte, insa tot va fi foarte greu pentru madrileni sa-i ajunga pe catalani. Real este favorita in meciul cu Wolfsburg din sferturile de finala Champions League, mai ales ca vine cu un moral bun, dupa victoria cu Barcelona. Va lipsi Varane si probabil vom vedea in startul partidei, aceeasi echipa care a jucat pe Camp Nou.

{{notification_msg}}