Premier League: Arsenal - Everton

Analiza meciuri

Arsenal - Everton

In incheierea celei de a sasea etapa din Premier League, avem confruntarea dintre Arsenal si Everton. Tunarii se afla pe a sasea pozitie a clasamentului, iar la trei puncte diferenta se afla Everton, a noua clasata. Arsenal a triumfat lejer in intalnireile sezonului trecut cu Everton, la scorul de 5-2 si 5-1.

Arsenal

Are o serie de trei victorii consecutive impotriva celor de la Everton. Cat despre rezultatele recente au triumfat in ultimile patru meciuri, ceea ce cu siguranta le ofera un moral bun pentru a continua seria victorioasa. Exceptand startul slab al primelor doua etape, infrangeri cu Manchester City si Chelsea, evolutiile urmatoare nu au dezamagit. Au invins in campionat West Ham, Cardiff, Newcastle si in primul meci din grupele Europa League pe ucrainienii de la Vorskla cu 4-2. Meci in care antrenorul Unai Emery a menajat o parte din jucatorii titulari tocmai pentru a beneficia de cel mai puteric 11 pentru aceasta etapa. Pe lista jucatorilor accidentati Arsenal ii are pe mijlocasii Torreira, Ramsley si Maitland-Niles, si jucatorii liniei de fund Jenkison, Koscielny si Kolasinac.

Everton

Dupa ce in primele patru etape au fost neinvinsi, ultima etapa le-a adus prima infrangere chiar pe teren propriu cu West Ham. Rezultatele celorlalte patru etape au fost remizele cu Wolves, Bournemouth si Huddersfield, singura victorie venind in a doua etapa pe teren propriu cu Southampton. In meciul de Cupa s-au descurcat bine, victorie 3-1 cu Rotherham, echipa din liga secunda. Antrenorul portughez Marco Silva declara ca va incerca sa spele rusinea rezultatului slab al ultimei etape; iar in sustinerea acestei idei il ajuta si expirarea suspendarii atacantului portughez Richarlison. Cu toate acestea Silva nu ii va putea folosi pe mijlocasii Gomes si McCarthy, si fundasii Keane, Coleman, Mina si Jagielka.

 

{{notification_msg}}