Preliminariile Europa League: Partizan Belgrad – Zaglebie Lubin

Analiza meciuri

Partizan Belgrad – Zaglebie Lubin

Acest meci din turul doi preliminar al Europa League, ne aduce o confruntare dintre fosta campioana a Serbiei, Partizan Belgrad, care sezonul trecut a terminat pe locul 2, in spatele celor de la Steaua Rosie Belgrad si echipa ce s-a clasat pe locul 3 in campionatul Poloniei, Zaglebie Lubin. Polonezii au trecut de Slavia Sofia, iar acesta va fi primul duel din istorie cu sarbii de la Partizan.

Partizan Belgrad

Avand in vedere ca are o expierenta in competitiile europene mult mai mare, Partizan este considerata favorita. Acum cativa ani a jucat in grupele Champions League, iar anul trecut a fost oprita in play-off de BATE Borisov si a fost nevoita sa se multumeasca cu prezenta in grupele Europa League, unde a terminat pe locul 3, cu 3 victorii si tot atatea infrangeri. In acelasi timp a evoluat destul de slab in campionat, iar rivala Steaua Rosie Belgrad a castigat titlu cu un avantaj mare de puncte fata de Partizan. A triumfat cu 2-0 in fata celor de la Javor in finala Cupei si a fost singurul trofeu castigat in sezonul trecut. In aceasta vara a facut modificari majore in lot,  de unde au plecat Jovanovic, A.Zickovic si portarul Z.Zivkovic si a adus 9 jucatori noi cu care si-a propus sa faca performanta si anume: Radin, Leonardo, Djurdjic, Miletic, Radovic, Djurickovic, Marjanovic, Ostojic si Jankovic.

Zaglebie Lubin

A castigat pana acum doar doua titluri de campioana in Polonia, dintre care unul din ele in anul 2007. Dupa aceea nu a mai fost in primele 4 echipe si a ratat prezenta in cupele europene, asa ca acum va fi o expierenta noua in Europa League pentru cei de la Zaglebie. Mai ales ca este o generatie noua de jucatori la echipa, care sub conducerea tanarului antrenor Stokowiec au reusit sa termine sezonul pe 4, iar dupa play-off au mai urcat o pozitie. Zaglebie Lubin a fost nevoita sa joace si primul tur preliminar, unde a fost invinsa cu 1-0 in deplasare de Slavia Sofia, dar a castigat acasa cu 3-0 si s-a calificat mai departe. Credem ca acum antrenorul va aplica o tactica mai defensiva decat in acea confruntare cu bulgarii, iar echipa de start va fi probabil aceeasi ca cea de acum doua partide. Din acest motiv ne asteptam sa-i vedem in primul 11 pe noii fundasi veniti, Madera si Dziwniel.

{{notification_msg}}