Preliminariile Europa League: Hertha BSC – Brondby

Analiza meciuri

Hertha BSC – Brondby

In acest duel avem clar o favorita care provine din Bundesliga. Hertha a evoluat foarte bine o buna parte a campionatului, unde s-a mentinut pe pozitia a 3 a multe etape, insa pana la final a comis cateva greseli care au dus-o pe pozitia a 7 a si din acest motiv o vedem jucand acum in preliminarii. Brondby a incheiat pe locul 4 sezonul trecut si a fost un rezultat slab pentru o echipa cu pretentii care a reusit sa castige numeroase titluri in Danemarca. Ambele echipe au jucat in semifinalele Cupei nationale. In Europa League, Brondby a trecut deja de doua tururi preliminare si a jucat doua etape in campionat, in timp ce Hertha nu a avut parte de nici un meci oficial. Aceste doua cluburi s-au mai intalnit in preliminariile Europa League, unde Brondby a fost eliminata dupa ce a castigat acasa cu 2-1 si in deplasare a fost infranta cu 3-1.

Hertha BSC

Intr-un final, Hertha a terminat pe o pozitie ce a calificat-o in Europa League, insa nu poate fi multumita dupa ce o perioada lunga a ocupat locul 3, ce ducea in Champions League. A jucat foarte slab in ultimele 7 etape, reusind doar o victorie si mai mult de atat, a fost eliminata si din semifinala Cupei. Acum spera sa inceapa cu dreptul si sa ajunga in grupele Europa League. Van den Bergh si Beerens au parasit echipa, dar in schimb a venit mijlocasul Duda, un jucator slovac ce a evoluat la Campionatul European. In ultima partida amicala, Hertha a fost invinsa cu 3-0 de AZ Alkmaar. Antrenorul Dardai nu se poate baza in acest duel pe jucatorii: Ronny, Stark, Lustenberger si Pekarik.

Brondby

A terminat pe locul 4 sezonul trecut, iar acum trebuie sa dea tot ce are mai bun pentru a obtine o calificare in grupele Europa League, tinand cont ca e prezenta in aceasta competitie din primul tur preliminar. Asta inseamna ca a trecut deja de doua obstacole si mai are inca doua bariere, insa Hertha e un adversar destul de dificil. Brondby a trecut in primul tur de islandezii de la Valur, apoi a invins-o la loviturile de la 11 metri pe echipa din scotia, Hibernian. A castigat primele doua etape din campionat fara sa primeasca gol, cu 4-0 in fata celor de la Esbjerg si cu 2-0, cu Silkeborg. Acum va trebui sa fie foarte atenta pentru ca intalneste in deplasare un adversar din Bundesliga. Inainte de startul sezonului a venit pe banca tehnica antrenorul Zorniger, iar o serie de jucatori au parasit echipa, printre care se numara: Eriksson, Agger, Boysen, Elmander si Durmisi. Este posibil sa-l vedem in primul 11 pe noua achizitie, fundasul Rocker.

{{notification_msg}}