Preliminariile Europa League: Basaksehir – HNK Rijeka

Analiza meciuri

Basaksehir – HNK Rijeka

Este un meci din cel de-al treilea tur preliminar Europa League, care ii aduce fata in fata pe turcii de la Basaksehir si croatii de la Rijeka. Basaksehir a terminat pe locul 4 sezonul trecut din Turcia, pe o pozitie mai buna decat Galatasaray, in timp ce Rijeka a iesit vicecampioana, in spatele puternicei Dinamo Zagreb. Campionatul din Turcia inca nu a inceput si Basaksehir nu a jucat nici un meci oficial pana acum, iar Rijeka a castigat deja primele doua etape din cea mai interesanta liga din Croatia. Aceasta va fi prima confruntare dintre Basaksehir si Rijeka.

Basaksehir

Provine din Istanbul si este in umbra a trei echipe din acest oras, avand un numar mic de suporteri, deci nu putem spune ca va fi un avantaj important faptul ca joaca acasa. In ultimele doua sezoane a avut o evolutie grozava in campionat, iar in competitiile europene a fost invinsa  de olandezii de la AZ Alkmaar, anul trecut. Nu a avut un start de sezon grozav, tinand cont ca in primele 4 etape a fost infranta de 3 ori, insa pe parcurs si-a revenit si a inceput sa joace din ce in ce mai bine si cu o serie de 9 partide fara sa piarda pe final, a terminat pe pozitia a 4 a. A lasat in spate echipe bune, precum Galatasary si Trabzonspor si acum isi doreste sa faca o figura frumoasa in Europa League. Il are in lot pe jucatorul bosniac de nationala, Visca si pe portarul nationalei Turciei, Babacan si de asemenea nu trebuie sa-l uitam pe experimentatul Emre Belozoglu. In aceasta perioada de transferuri a adus cativa jucatori buni printre care se numara: Albayrak, Dieng, Attamah, Holmen si Under.

HNK Rijeka

La fel ca rivala din acest duel, a fost eliminata destul de repede din Europa League in sezonul trecut, de catre scotienii de la Aberdeen. In primele etape din campionatul trecut a inregistrat multe remize, dar dupa un timp a ajuns sa fie lider. A trebuit sa se multumeasca cu locul 2, pierzand doar o singura data in fata celor de la Dinamo Zagreb. In acest sezon Rijeka a inceput cu doua victorii, 3-0 in deplasarea cu Split si 4-1 acasa cu cei de la Istra. Doi jucatori au parasit echipa in aceasta vara, Leskovic si Mocinic, dar in schimb s-au alaturat lotului fundasul Elez si atacantul Handzic.

{{notification_msg}}