Preliminariile Champions League: Rosenborg – Norrkoping

Analiza meciuri

Rosenborg – Norrkoping

Miercuri seara se vor juca 7 meciurile din preliminariile Champions League, iar in primul din ele avem un duel intre doua echipe din tarile scandinave, Rosenborg si Norrkoping. Desigur echipa din Norvegia, Rosenborg, este favorita, deoarece are o expierenta in cupele europene mult mai mare, insa trebuie sa fie foarte atenta pentru ca Norrkoping este campioana Suediei. Va fi prima intalnire dintre aceste doua cluburi intr-o partida oficiala.

Rosenborg

Este cea mai buna echipa din fotbalul norvegian din toate timpurile si acum are sansa sa se califice in turul 3 preliminar din Champions League, avand in vedere ca a fost absenta din aceasta competitie in ultimii 5 ani. Venirea pe banca tehnica a antrenorului Ingebrigtsen a adus un plus echipei inca de anul trecut. Dupa 15 etape, Rosenborg este liderul din clasament si are cu 3 puncte mai mult decat urmaritoarea Odd. A fost infranta doar in prima etapa, dupa care a obtinut 11 victorii si 3 remize. Rosenborg este invincibila acasa in ultimele 8 confruntari. Meciul trecut a invins-o cu 5-2 pe Sarpsborg, confirmand inca o data ca are cel mai bun atac din campionat, cu 30 de goluri marcate pana acum. Din aceste motive ne asteptam sa o vedem jucand foarte ofensiv si in acest duel cu Norrkoping. Nu se stie daca il vom vedea in poarta pe Hansen, deoarece acuza unele accidentari.

Norrkoping

Oaspetii din Norrkoping vin inaintea acestei dispute, dupa o serie de 5 victorii si 3 rezultate de egalitate, rezultate ce au dus-o pe locul 2 in clasament, in spatele liderului Malmo. Etapa trecuta campioana Suediei, a obtinut o victorie importanta pe terenul celor de la Djurgarden, multumita golului inscris de atacantul Andersson in minutul 67. Cu aceasta victorie a debutat noul antrenor Gustafsson, care la inceputul lunii iunie l-a inlocuit pe experimentatul Janne Andersson, care a avut o contributie mare la castigarea titlului. Trebuie sa adaugam ca Norrkoping l-a pierdut pe Kujovic si Traustason in perioada de transferuri, insa l-a achizitionat pe atacantul Karlsson, care a evoluat la echipa daneza, Nordsjaelland. Vor lipsi din cauza accidentarilor, fundasul Tkalcic si portarul Nilsson.

{{notification_msg}}