Preliminariile Champions League: FK Rostov – Anderlecht

Analiza meciuri

FK Rostov – Anderlecht

Este un meci cu multe necunoscute, deoarece ambele nu au jucat nici un meci oficial pana acum, deoarece campionatul din Rusia si cel din Belgia inca nu a inceput. Competitiile interne vor incepe saptamana viitoare in ambele tari si pana in cea de-a doua mansa a acestui tur preliminar, echipele vor evolua in prima etapa de campionat. Sezonul trecut atat Rostov, cat si Anderlecht au terminat pe locul 2. Rusii au impresionat multa lume, in timp ce belgienii au dezamagit, deoarece Anderlecht este o echipa cu pretentii mari care isi propune castigarea titlului in fiecare an. Aceste doua echipe nu s-au mai intalnit pana acum.

FK Rostov

A avut parte de un sezon grozav si recompensa e participarea in preliminariile Champions League. S-a luptat multe etape cu CSKA, insa a trebuit sa se multumeasca cu pozitia secunda, fiind in fata puternicei Zenit si a celorlalte doua echipe din Moscova, Spartak si Lokomotiv. Este interesant faptul ca acum doi ani Rostov a fost aproape sa retrogradeze din prima liga, cu un sezon inainte sa castige Cupa Rusiei. Rostov este o echipa la extreme, ori joaca excelent, ori are o evolutie foarte slaba. Intre timp s-a despartit de cativa jucatori printre care se numara Kanga, Mogilevets si Roternberg. Cea mai buna achizitie pe care a facut-o, a fost aducerea atacantului Azmoun de la Rubin Kazan. In precedentele doua partide amicale, a fost infranta cu 1-0 de Heidenheim si a castiga cu 2-0 in fata lui Slovan Liberec.

Anderlecht

Isi doreste sa revina in prim plan in acest sezon, avand in vedere ca in campionatul trecut Gent si Club Brugge i-a spulberat planurile. Este prima favorita la castigarea titlului si cupei, insa in ultimii doi ani nu a pus nici un trofeu in vitrina clubului. Acum doua sezoane nu a terminat nici pe locul secund, iar acum acesta este motivul pentru care o vedem jucand in preliminariile Champions League. In aceasta vara a cumparat mai multi jucatori decat a vandut. Au plecat de la echipa Vander Borre, Ezekiel, Proto si M. Suarez, dar in schimb au venit mai multi jucatori printre care se numara: Chipciu, Appiah, Hanni si Di Maio. In ultimul meci de pregatire Anderlecht s-a impus in fata celor de la Heerenveen cu 3-1, si toti cei 4 pe care i-am mentionat, au fost titulari. Badji si Najar sunt accidentati, iar Kara va lipsi din cauza ca este suspendat.

{{notification_msg}}