Preliminariile Campionatului Mondial: Suedia – Belarus

Analiza meciuri

Suedia – Belarus

Sambata se vor juca 9 meciuri din preliminariile pentru Campionatul Mondial din Rusia. Este cea de a 5 a runda, iar Suedia se va intalni cu Belarus in primul duel din Grupa A. Aceste doua echipe au o misiune grea, fiindca din grupa mai fac parte Franta si Olanda, dar suedezii spera la calificare pentru ca sunt la egalitate de puncte cu locul 2, ocupat de olandezi. Liderul Franta, are un avantaj de 3 puncte, iar Luxembourg si Belarus sunt pe ultimele pozitii. Ultima data s-au intalnit acum 7 in Minsk, intr-un meci castigat de oaspeti cu 1-0.

Suedia

Va face tot posibilul sa castige, pentru ca 3 puncte ar insemna foarte mult in lupta pentru primele doua locuri. Pentru a obtine victoria, jucatorii selectionerului Andersson, trebuie sa evolueze mult mai bine fata de cum au facut-o in partida cu Franta, in care au fost infranti cu 2-1. La inceputul acestei campanii de calificare, a remizat cu Olanda si s-a impus la limita cu 1-0, in deplasarea din Luxembourg. Suedia a triumfat in fata Bulgariei cu 3-0, acum doua runde. In meciurile amicale cu Slovacia si Ungaria a castigat, dar a pierdut cu Coasta de Fildes. Probabil vom vedea un prim 11 puternic, din care nu va face parte Guidetti si Olsson, pentru ca sunt accidentati.

Belarus

A bifat o remiza in prima partida din preliminarii cu Franta, dupa care a fost infranta de Bulgaria si Olanda. Belarus a terminat la egalitate acasa cu Luxembourg, rezultat ce poate fi considerat un esec. Asadar, nimeni nu s-a mirat atunci cand selectionerul Khatskevich a fost demis si inlocuit de experimentatul Kirushenko, care a antrenat-o pe Torpedo in ultimii ani. Misiunea lui e sa ridice moralul jucatorilor si sa imbunatateasca jocul echipei, care se bazeaza cel mai mult pe contraatacuri rapide. Acesta a renuntat la Krivest si Kalachev, iar Alexander Hleb ii va urma, dar acum lipseste pentru ca este suspendat. Pe lista accidentatilor se afla Nekhajchik, Laptev si Korzun.

{{notification_msg}}