Preliminariile Campionatului Mondial : Olanda – Franta

Analiza meciuri

Olanda – Franta

Cu siguranta este cel mai interesant duel din runda a treia a preliminariilor pentru Campionatul Mondial din Rusia, avand in vedere ca in Grupa A se vor intalni doua campioane, Olanda si Franta. Olandezii au ratat calificarea la Euro 2016, in timp ce francezii au jucat finala, dar au fost invinsi de Portugalia. Dupa primele doua partide, ambele au acumulat cate 4 puncte, la fel ca si Suedia care ocupa pozitia a treia. In luna martie a acestui an, Olanda a fost infranta intr-o partida amicala jucata in Amsterdam, de catre Franta, cu 3-2. Acum doua ani de zile in Paris, tot francezii au fost cei care au triumfat cu scorul de 2-0.

Olanda

A invins-o pe Franta la Euro 2000, dar si la Campionatul European din 2008 si acum se gandeste la o noua victorie. Olanda are acum o echipa noua si tanara de la care sunt asteptari mari si are obligatia fata de fani sa ajunga la turneul final din Rusia. Nu va fi usor, pentru ca din grupa mai fac parte Suedia, Belarus si Bulgaria. In prima disputa din preliminarii, a remizat 1-1 in deplasarea din Suedia, iar acum cateva zile a castigat cu 4-1, acasa, cu Belarus. Doua goluri au fost marcate de Klaassen si Janssen, iar celelalte doua le-a inscris Promes. Probabil acestia vor fi cel mai mare pericol pentru Lloris. Propper il va inlocui pe Sneijder, fiindca acesta din urma, este accidentat.

Franta

Si-a modificat lotul dupa infrangerea din finala de la Euro 2016, mai ales in defensiva unde au fost convocati jucatori noi. Antrenorul Deschamps are la dispozitie multe vedete in celelalte linii, asa ca ramane de vazut ce tactica va folosi. In startul campaniei de calificare a terminat la egalitate fara goluri, in Belarus, dupa care a urmat victoria cu 4-1 in fata Bulgariei, pe Stade de France. Oaspetii au deschis scorul dintr-o lovitura de la 11 metri, insa francezii au reusit sa intoarca rezultatul in favoarea lor pana la pauza. Ne asteptam sa vedem aceeasi echipa de start ca si cea din duelul precedent, doar ca Sidibe il va inlocui pe Sagna.

{{notification_msg}}