Preliminariile Campionatului Mondial: Italia – Spania

Analiza meciuri

Italia – Spania

Cu siguranta este derby-ul celei de-a doua runde din campania de calificare pentru Campionatul Mondial, tinand cont ca se intalnesc doua favorite la castigarea grupei si doua echipe cu pretentii mari in aceasta competitie. Totusi miza este mare si acum, deoarece ambele vor sa termine pe locul 1 in grupa. In prima runda Italia a invins nationala Israelului, iar spaniolii au trecut fara probleme de Lichtenstein. Ultima confruntare directa a fost la Campionatul European din Franta, unde Italia a triumfat cu 2-0 si s-a calificat in sferturile de finala. De asemenea s-au mai intalnit intr-o partida amicala care s-a incheiat la egalitate, 1-1.

Italia

Dupa ce a fost eliminata in sferturile de la Euro, a venit pe banca tehnica antrenorul Ventura, care l-a inlocuit pe Conte. A pierdut in primul duel amical cu Franta, insa a castigat cu Israel in startul campaniei de calificare. Este un meci foarte important, pentru ca din aceasta grupa mai fac parte echipe care pot sa puna probleme si Italia evolueaza destul de slab in deplasare. Asta nu s-a intamplat in disputa din Israel, unde italienii au castigat cu 3-1. Trebuie sa mentionam ca in repriza secunda a fost eliminat Chiellini si a jucat cu un om mai putin. Este clar ca, Chiellini va lipsi din meciul cu Spania, insa ramane de vazut pe cine va trimite in teren in locul sau, antrenorul Ventura. L-a convocat pe Darmian, Sansone si Criscito, dar a ramas deoparte, Antonelli. Probabil Ogbuna va juca pe postul lui Chiellini.

Spania

La fel a jucat un meci amical, dupa ce a fost eliminata din optimile de la Euro 2016 si a invins nationala Belgiei, cu un nou antrenor pe banca tehnica, Lopetegui, care a facut modificari masive in lot, dupa plecarea lui del Bosque. In prima partida din preliminarii, Spania a umilit-o cu 8-0 pe Lichtenstein, ceea ce nu a fost surprinzator, pentru ca a marcat foarte usor. De la venirea noului antrenor, nu a incasat nici un gol. Lopetegui a gasit formula castigatoare, in care i-a lasat pe banca de rezerve pe Morata si Carvajal, iar Costa a fost titular si a inscris de doua ori. S. Roberto a marcat si el, iar acum nu stim cine va fi in atac in startul partidei, Morata sau Costa. Probabil ii vom vedea la treaba pe Isco, Callejon si S.Niguez.

{{notification_msg}}