Preliminariile Campionatului Mondial: Germania – Irlanda de Nord

Analiza meciuri

Germania – Irlanda de Nord

Ambele au participat la Euro 2016, iar acum se vor intalni in runda a treia din preliminariile pentru Campionatul Mondial. Germania este marea favorita sa castige grupa si pana acum are doua victorii, insa nu a primit nici un gol. De asemenea, si nord irlandezii pot fi multumiti de felul in care au inceput aceasta campanie de calificare, fiindca au remizat in Cehia si au invins-o pe San Marino. La turneul final din Franta din aceasta vara, Irlanda de Nord a ajuns in optimi, iar nationala Germaniei a jucat in semifinala. S-au intalnit la Euro intr-un duel pe care nemtii l-au castigat cu 1-0.

Germania

A inceput campania de calificare cu doua triumfuri in care nu a incasat nici un gol si a aratat deja ca este o nationala foarte puternica. Daca va invinge si in partida de marti seara, e aproape calificata, insa cu siguranta Germania nu va lipsi de la Campionatul Mondial din Rusia. Are un program destul de usor pana la finalul campaniei, dar trebuie sa fie atenta, pentru ca fiecare adversar va da totul pe teren cand joaca contra campioanei mondiale. In primul meci a castigat in Norvegia cu 3-0, iar acum cateva zile a infrant-o pe Cehia in Hamburg, tot cu acelasi scor. T.Muller a marcat in ambele dueluri cate o dubla, iar Kimmich a inscris si el, dar a dat si o pasa de gol. Echipa de start a fost aproape la fel ca cea care a castigat in Oslo, cu exceptia lui Boateng care a jucat in locul lui Howedes. Sunt cativa jucatori accidentati, dar ne asteptam sa vedem acelasi prim 11, ca in meciurile precedente.

Irlanda de Nord

Spera la locul 2 din grupa si este un lucru posibil, tinand cont ca in prima partida a terminat la egalitate in deplasarea din Cehia, dupa care a castigat acasa cu San Marino. Defensiva este punctul forte al echipei, la fel cum a fost si la Campionatul European din Franta, unde s-a calificat in optimi, suferind 3 infrangeri la limita cu 1-0 si castigand in fata Ucrainei cu 2-0. In primele doua dueluri din preliminarii nu a primit gol si de multa vreme nu a mai reusit vreo echipa sa inscrie doua goluri in poarta sa, ceea ce ii da sperante la un rezultat pozitiv in disputa cu nemtii. Totusi trebuie sa precizam ca in confruntarea de la Euro 2016 cu Germania, a avut noroc ca scorul nu a fost mai mare. In continuare pe banca tehnica se afla antrenorul O’Neill care nu prea a facut modificari in lot. Nord irlandezii au marcat 3 goluri in ultimele 10 minute din disputa cu San Marino, asa ca meciul a fost destul de strans pana in minutul 80. Ne asteptam sa-l vedem titular pe K.Lafferty.

{{notification_msg}}