Preliminariile Campionatului Mondial: Elveţia – Portugalia

Analiza meciuri

Elvetia – Portugalia

In grupa B avem un super duel intre doua favorite la primul loc, cu toate ca Elvetia ar trebui sa fie in spatele campioanei europene, Portugalia. Este interesant sa vedem cum va arata echipa lui Cristiano Ronaldo in aceasta campanie de calificare, tinand cont ca in urma cu putin timp a castigat Euro 2016. Ultima data aceste doua nationale s-au intalnit la Campionatul European din 2008 si atunci Elvetia s-a impus cu 2-0.

Elvetia

Acum va fi cu totul altceva, iar elvetienii ar trebui sa se multumeasca cu un egal in fata castigatorilor turneului final din Franta, din aceasta vara. Pe de alta parte, o victorie ar insemna foarte mult pentru jucatorii selectionerului Petkovic, avand in vedere ca doar Ungaria poate sa creeze probleme in aceasta grupa din care mai fac parte Andora, Letonia si Insulele Feroe. In parcursul de la Euro 2016, a facut parte dintr-o grupa cu Romania, Albania si Franta. In primul meci cu Albania, a obtinut cele 3 puncte dupa ce s-a impus cu 1-0, apoi a remizat 1-1 cu Romania, iar in ultima partida a terminat la egalitate 0-0 cu gazda turneului si s-a calificat in faza urmatoare de pe locul 2. Belgia a fost cea care a eliminat-o de la Euro. Va lipsi Shaqiri, care va fi inlocuit cu Steffen. Ne asteptam sa vedem in teren un prim 11 care va face tot posibilul sa obtina un rezultat pozitiv in acest duel cu Portugalia, mai ales ca vor avea si sprijinul fanilor.

Portugalia

Este in sfarsit detinatoarea titlului European, un trofeu pe care si l-a dorit de mult timp si care a fost foarte aproape sa-l castige acum 12 ani in urma cand a fost gazda turneului, insa a pierdut in  finala in fata Greciei. La mijlocul lunii iulie, Ronaldo si coechipierii sai, s-au impus cu 1-0, in finala cu Franta, care a avut lot pe Stade de France. Singurul marcator a fost Eder si trebuie sa precizam ca Ronaldo s-a accidentat in prima repriza, iar Quaresma a intrat in locul sau. Ne asteptam sa-i vedem pe acesti doi atacanti si acum in primul 11, avand in vedere ca Ronaldo nu s-a recuperat complet. Pe lista accidentatilor se afla si mijlocasul Sanches, care probabil va fi inlocuit cu Gomes. In rest ne asteptam sa vedem aceeasi echipa de start pe care s-a bazat selectionerul Santos si la turneul final din Franta. In ultima partida amicala, Portugalia a castigat cu 5-0 in fata celor de la Gibraltar.

{{notification_msg}}