Preliminariile Campionatului Mondial: Croaţia – Islanda

Analiza meciuri

Croatia – Islanda

Sambata se vor juca in noua partide din preliminariile pentru Campionatul Mondial din 2018, ce va avea loc in Rusia. Vom incepe analiza unui duel interesant din Grupa I, care va fi pe Stadionul Maksimir din Zagreb, unde se vor intalni primele doua echipe clasate, la egalitate de puncte. Atat Croatia, cat si Islanda au inregistrat cate doua victorii si o remiza in primele 3 partide si au un avantaj de doua puncte fata de ocupanta locului 3, Ucraina. Turcia este pe pozitia a 4 a, cu doar doua puncte si inca se poate lupta pentru primele doua locuri. Croatia si Islanda s-au intalnit ultima data la barajul pentru Campionatul Mondial din 2014, cand croatii au obtinut calificarea dupa ce au invins cu 2-0 acasa si au remizat fara goluri in deplasare.

Croatia

Este favorita in acest meci, cu toate ca adversarii au progresat mult in ultima vreme. Trebuie sa precizam ca este sanctionata de UEFA si va juca cu portile inchise. In primul meci din preliminarii a remizat acasa 1-1 cu Turcia, in ciuda faptului ca a fost mai buna. Au urmat doua victorii cu Finlanda si Kosovo si acum se lupta pentru a termina pe prima pozitie. Pe Kosovo a invins-o la o diferenta mare de scor, 6-0, iar de Finlanda a trecut a limita, cu 1-0. Cel mai important pentru antrenorul Cacic, este ca echipa sa nu a suferit nici un esec pana acum. Va trebui sa fie foarte atenta in confruntarea de sambata, pentru ca Islanda este un adversar puternic. Vor absenta Pjaca si Lovren, insa o veste buna e ca vor reveni pe teren Kovacic si Modric.

Islanda

A uimit multa lume la Euro 2016 cand a ajuns in sferturile de finala, asa ca fanii se astepta la o calificare pentru Campionatul Mondial din Rusia. In primul duel din preliminarii, a remizat 1-1 cu Ucraina, dupa care a castigat acasa cu 3-2 in fata Finlandei, multumita unui gol marcat in minutele de prelungire. In partida precedenta a invins-o pe Turcia in fata fanilor cu 2-0, printr-o tactica bine gandita de cei doi antrenori, Hallgrimsson si Lagerback. Acum Islanda are un moral ridicat inaintea acestui meci important din Croatia, cu toate ca nu va avea parte de sprijinul suporterilor. Gunnarsson va fi titular, iar Islanda va juca cu cea mai puternica echipa de start.

{{notification_msg}}