Preliminariile Campionatului Mondial: Cehia – Norvegia

Analiza meciuri

Cehia – Norvegia

Aceste doua echipe se lupta pentru pozitia secunda, pentru ca Germania este liderul, iar Cehia si Norvegia ocupa locul 4, respective 5, in grupa. Cehia a dezamagit pana acum, cu toate ca a fost prezenta la Euro 2016. Are doar doua puncte, in timp ce norvegienii au bifat o victorie in fata unei nationale modeste, San Marino. Ambele au fost infrante de catre Germania si au intampinat dificultati in partida cu Azerbaijan. In 2014 s-au intalnit in Praga intr-un duel amical care s-a incheiat cu scorul de 2-2, iar in 2011 Norvegia s-a impus acasa cu 3-0, tot intr-un meci fara miza.

Cehia

Se afla intr-o situatie dificila, dupa primele 3 rezutlate. Cu un nou esec, aproape ca isi poate lua adio de la Campionatul Mondial din 2018, deoarece pana acum a remizat cu Azerbaijan si Irlanda de Nord, iar Slovacia a umilit-o cu 3-0. In ciuda scorului, portarul Vaclik a facut un meci bun si a avut cateva interventii miraculoase. Selectionerul Jarolim a schimbat primul 11 in fiecare partida, din diverse motive. Vineri seara vor absenta Darida, Kadlec si Vydra, pentru ca sunt accidentati. Este posibil sa-l vedem debutant pe atacantul Krmencik si pe mijlocasul Baraka.

Norvegia

Norvegienii au un moral mai bun, datorita victoriei cu San Marino, insa era de asteptat sa obtina toate punctele din acel duel. In primele doua meciuri, Norvegia a fost invinsa acasa de catre Germania cu 3-0, iar apoi a pierdut in deplasarea din Azerbaijan cu 1-0. Are o defensiva modesta, daca si San Marino a reusit sa inscrie impotriva sa. Daca va castiga in fata Cehiei, va reveni in lupta pentru locul 2, ce o va duce la baraj. Dupa esecul cu Germania, selectionerul Hogmo a facut mai multe modificari in echipa de start, dar de la revenirea din Azerbaijan, primul 11, a ramas la fel. Acum au fost convocati jucatori noi printre care se numara: Linnes, Elabdellaoui, Daehlie, Forren si Linnes. Nu-l vom vedea in teren pe mijlocasul Selnaes, dar in schimb va reveni Nordtveit.

{{notification_msg}}