Preliminariile Campionatului Mondial: Brazilia – Argentina

Analiza meciuri

Brazilia – Argentina

Este o intalnire spectaculoasa intre cele mai bune echipe nationale din America de Sud. Brazilia este lider in grupa, iar Argentina ocupa doar pozitia a 6 a si are cu 5 puncte mai putin. In aceasta vara brazilienii au dezamagit la Copa America, insa dupa aceea au inregistrat 4 victorii consecutive in preliminarii si a incasat un singur gol. Argentina a jucat pentru a doua oara la rand finala Copa America, pe care a pierdut-o din nou, iar in ultimele 4 meciuri a obtinut doar o remiza si doua victorii. In prima confruntare directa din aceasta campanie de calificare, scorul a fost egal, 1-1.

Brazilia

Trece printr-o forma buna, avand in vedere ca ocupa primul loc in grupa, insa nu trebuie sa se relaxeze, pentru ca mai sunt multe meciuri de jucat. Acum are sansa sa-si puna rivala intr-o situatie dificila si cu siguranta va incerca sa obtina cele 3 puncte. Brazilienii au uitat de evolutia pe care au avut-o la Copa America si s-au concentrat mai mult asupra Jocurilor Olimpice. Au castigat titlul, dupa care a mai obtinut 4 triumfuri la rand in aceste preliminarii. Brazilia a invins-o in deplasare pe Ecuador cu 3-0, apoi a urmat victoria in fata Columbiei cu 2-1. Nu a intampinat probleme in duelurile cu Bolivia si cu Venezuela. In partida precedenta a trecut cu 2-0 de Venezuela. Va lipsi Jonas, dar pe de alta parte in atac antrenorul Tite se va putea baza pe jucatorul Barcelonei, Neymar.

Argentina

Incepe sa fie o situatie cat mai alarmanta pentru jucatorii Argentinei, daca ne uitam in clasament, pentru ca o ratare a calificarii va fi cu adevarat un dezastru. In prezent Argentina ocupa locul 6 si nu este o pozitie care sa o duca la turneul final din Rusia. Dupa acest duel cu Brazilia, o va intalni pe Columbia, asadar este obligata sa bifeze cel putin o victorie. Se afla la un punct distanta de ultima pozitie ce o califica la Campionatul Mondial, dar totusi mai sunt 8 meciuri pana la final. Prima data a fost infranta de Ecuador, apoi a urmat o remiza cu Paraguay si Brazilia. Dupa finala pierduta la Copa America, a mai terminat de doua ori la egalitate in deplasare cu Peru si Venezuela. Un alt esec a fost cel cu Paraguay, insa in ultimele 3 partide au lipsit din echipa Messi, Aguero si Higuain. Vor reveni pe teren Biglia si Zabaleta, insa vor absenta Rojo, Dybala si Gaitan.

{{notification_msg}}