Preliminariile Campionatului Mondial: Argentina – Chile

Analiza meciuri

Argentina – Chile

Va fi un duel interesant in care se vor intalni doua echipe care nu au aratat prea multe pana acum si se vor lupta pentru un loc ce duce la turneul final din Rusia. Chile este pozitionata un pic mai bine, fiind pe locul 4, ultima pozitie ce o poate califica, iar Argentina este in spate la un punct distanta. Argentinienii au trecut printr-o serie de 4 confruntari fara victorie, iar in runda precedent au invins-o pe Colombia. Chilienii vin dupa 5 meciuri in care nu au fost infranti, dar doua partide au fost amicale. In ultimele intalniri directe Chile a fost mai buna, fiindca s-a impus de doua ori in finala Copa America, dar primul duel din aceste preliminarii a fost castigat de Argentina cu 2-1.

Argentina

Este pozitionata la mijlocul clasamentului si cu siguranta este nemultumita din aceasta cauza. Situatia este complicata, fiindca a inregistrat 3 infrangeri deja si a bifat 4 remize. Va trebui sa lupte pentru un loc care sa o califice direct la Campionatul Mondial din Rusia, insa poate sa termine si pe pozitia a doua, deoarece sunt 4 puncte diferenta. Chiar daca Leo Messi face parte din echipa, Argentina a intampinat dificultati in aceste preliminarii. Moralul jucatorilor este afectat dupa infrangerile cu Paraguay si Brazilia, chiar daca in runda precedenta a invins-o pe Colombia. Pe lista indisponibililor se afla Dybala si Funes Mori.

Chile

Chilienii ocupa locul 4 iar dublii castigatori ai Copei America au de luptat pentru un loc care ii va duce la Campionatul Mondial din Rusia. In aceasta campanie de calificare au pierdut 4 meciuri din care unu pe teren propriu impotriva Argentinei. A fost primul meci pierdut in fata argentinienilor dupa ce i-au invins in precedentele 2 finale de Copa America. In runda precedenta au reusit sa invinga nationala statului Uruguay cu 3-1. Cea mai mare pierdere pentru cilieni e suspendarea mijlocasului Vidal dar va reveni pentru acest meci Aranguiz.

{{notification_msg}}