Preliminariile Campionatului Mondial: Anglia – Scoţia

Analiza meciuri

Anglia – Scotia

Incepand de vineri pana duminica se vor juca meciurile din runda cu numarul 4, a preliminariilor pentru Campionatul Mondial din 2018. Vom incepe analiza cu un derby din grupa F, intre doua rivale care se vor intalni pe Stadionul Wembley din Londra, Anglia si Scotia. Englezii sunt favoriti in aceasta disputa, avand in vedere ca sunt pe primul loc in grupa, in timp ce scotienii ocupa doar locul 4 si au cu 3 puncte mai putin. Anglia a triumfat in ultimele doua meciuri amicale cu Scotia, cu 3-2 acasa si cu 3-1 in Glasgow.

Anglia

Cu siguranta va incerca sa obtina cele 3 puncte, mai ales ca partida se joaca in Londra, unde din ultimele 12 dueluri, a inregistrat 11 victorii. Jucatorii noului selectioner Southgate au obligatia fata de fani sa obtina o victorie, pentru ca Anglia a remizat fara goluri cu Slovenia. La inceputul campaniei de calificare s-a impus in confruntarea cu Slovacia si a invins-o cu 2-0 pe Malta. In prezent se afla pe primul loc si presiunea este pe umarul scotienilor. Din cauza accidentarilor vor lipsi Drinkwatter, Smalling, Forster si Alli, insa o veste buna pentru antrenor este ca au revenit la echipa: Lallana, Sterling, Bertrand, Jagielka, Kane si Clyne.

Scotia

Nu s-a mai calificat de ceva vreme la un turneu final si acum spera sa ajunga la Campionatul Mondial din Rusia, macar de pe pozitia a doua, ce o duce la baraj. In primul meci a infrant-o pe Malta din deplasare cu 5-1, apoi a terminat la egalitate acasa cu Lituania, dupa care in cel de-al treilea duel a pierdut in fata Slovaciei cu 3-0. Acum trebuie sa se revanseze fata de suporteri, in special ca joaca cu o mare rivala, care a invins-o in precedentele doua dispute amicale. Selectionerul Strachan nu se poate vaza pe serviciile lui Robertson, Hutton si McCormack. Probabil atacantul Naismith si Morrison vor fi titulari.

{{notification_msg}}