Pregatire pentru Euro 2016: Elvetia – Belgia

Analiza meciuri

Elvetia – Belgia

Acesta este un meci amical care aduce fata in fata doua echipe nationale pe care le vom vedea la turneul final din Franta. Belgia a aratat cat este de puternica in preliminarii, unde a castigat grupa, in timp ce Elvetia a terminat pe locul secund faza grupelor, in spatele Angliei. Aceste doua nationale se vor intalni in Geneva, dupa 27 de ani.

Elvetia

A fost prezenta la ultimele 3 Campionate Mondiale, iar acum se reintoarce la Euro, dupa ce acum 4 ani a ratat calificarea la turneul final din Polonia si Ucraina. La inceputul preliminariilor a fost invinsa de doua ori la rand, dupa care si-a revenit si a urmat o serie de 7 victorii si o infrangere, reusind si meritand totodata aceasta calificare la Euro 2016. Impreuna cu Anglia a fost favorita in grupa din care a mai facut parte Slovenia, Lithuania, San Marino si Estonia. A pierdut o data cu Slovenia si de doua ori cu Anglia. Ceea ce il ingrijoreaza cel mai mult pe antrenorul Petkovic, este ca dupa calificare, Elvetia a fost infranta in 3 din 4 dueluri amicale, cu Irlanda, Slovacia si Bosnia Hertegovina si a castigat doar partida cu Austria. Din aceste motive ne asteptam ca antrenorul Petkovic sa trimita in teren cei mai buni jucatori cu exceptia lui Steffen, Emboloa si Schara, care sunt accidentati.

Belgia

A progresat foarte mult in ultimii ani, tinand cont ca au sosit la echipa numerosi jucatori talentati, care sunt condusi de antrenorul Marc Wilmots. Belgia este prima in clasamentul Fifa, in ciuda faptului ca nu a reusit vreo performanta in competiile importante, asa ca va avea sansa sa o faca la urmatorul turneu final din Franta. A castigat grupa din care a facut parte Israel, Tara Galilor, Cipru, Andorra si Bosnia Hertegovina. In cele doua partide amicale pe care le-a disputat pana acum, a triumfat 3-1, acasa, cu Italia si a pierdut in deplasarea din Portugalia cu 2-1, insa atunci nu a avut la dispozitie mai multi jucatori importanti. Nainggolan nu va fi pe teren in partida cu Elvetia, pentru ca este accidentat. Trebuie sa mentionam ca nu-i vom vedea la Euro 2016 pe Chadli, Mirallas si Kompany din cauza accidentarilor, dar si a evolutiilor slabe din ultima vreme.

{{notification_msg}}