Play-off-ul Champions League: FK Rostov – Ajax Amsterdam

Analiza meciuri

FK Rostov – Ajax Amsterdam

Inaintea primei manse, Ajax era considerata favorita la calificarea in grupe, insa dupa meciul din tur de pe Amsterdam Arena, situatia s-a schimbat. Rostov a evoluat foarte bine si scorul final a fost 1-1. Acel gol marcat in deplasare, ii face pe rusi mai optimisti, inaintea acestei partide. Ajax trece printr-o perioada nefavorabila, deoarece a obtinut doar o victorie in primele 3 etape din campionat. In primul meci din campionat, Rostov a fost infranta de Zenit, asa ca nici rusii nu au avut parte de un start de sezon grozav. Weekend-ul trecut Ajax a pierdut acasa, iar Rostov a triumfat in fata fanilor.

FK Rostov

Se descurca bine in Champions League, iar acum este in stare sa produca o surpriza si sa ajunga in grupe. Nimeni nu a crezut ca va trece de Anderlecht, mai ales dupa ce in partida tur scorul a fost 2-2. Spre uimirea tuturor a castigat cu 2-0 in Bruxelles si s-a calificat in play-off. Acum lucrurile stau invers, Rostov porneste cu avantajul golului inscris in deplasare si calificarea se va decide acasa la ea. In campionat a suferit doar o infrangere in fata celor de la Zenit. Etapa trecuta a obtinut cele 3 puncte fara probleme, triumfand cu 3-0 in partida cu Tom Tomsk. Trebuie sa precizam ca acum echipa este condusa de Dmitri Kirichenko. Bastos nu mai face parte din lotul echipei, pentru ca s-a transferat la Lazio.

Ajax Amsterdam

Va avea probleme mari daca va rata calificarea, iar antrenorul Bosz venit in aceasta vara, probabil va fi concediat. Ajax a trecut in turul 3 preliminar de grecii de la PAOK, dupa ce acasa a remizat 1-1, iar in deplasare s-a impus cu scorul de 2-1. Spera sa repete si acum acel rezultat pentru a ajunge in grupele Champions League. Dupa partida din Thessaloniki, a castigat in prima etapa din campionat in fata celor de la Sparta Rotterdam, apoi a remizat 2-2 cu Roda, trezindu-se egalata pe finalul meciului. Etapa trecuta a fost infranta pe teren propriu cu 2-1, de catre Wiliam II, dupa ce a marcat prima. Referitor la echipa de start, probabil ii vom vedea pe El Ghazi si Cillessen, insa este posibil ca acestia sa se transfere la alte cluburi in urmatoarea perioada. 

{{notification_msg}}