Play-off pentru promovare în La Liga: Cordoba – FC Girona

Analiza meciuri

Cordoba – FC Girona

Daca ne uitam la statisticile celor doua intalniri din campionat dintre aceste echipe, ne asteptam sa vedem un meci interesant acum in play-off-ul pentru promovarea in La Liga. Girona a terminat campionatul pe pozitia a 4 a, la un punct distanta de ocupanta locului 5, Cordoba. Dupa o evolutie variabila si 4 meciuri fara infrangere, Cordoba a reusit sa se califice in acest play-off. Girona vine dupa o serie de 5 meciuri fara esec, din care doua victorii pe final ce au facut-o sa termine pe locul 4. In intalnirile directe din campionat, Cordoba s-a dovedit a fi invingatoare acasa cu 1-0, dar si in deplasare cu 2-1. Ultimele 4 meciuri dintre aceste doua echipe, s-au terminat in favoarea celor de la Cordoba.

Cordoba

A fost lider in campionat, insa in retur a picat pe locul 8, dar s-a redresat si a ajuns in acest play-off pentru un loc in La Liga. Poate reveni in cel mai puternic campionat din Spania, unde anul trecut a retrogradat de pe ultima pozitie. Asta nu a afectat-o pentru ca in acest sezon a evoluat destul de bine. Este una din echipele cu cele mai putine remize, si care a jucat acasa, aproape la fel ca si in deplasare. Pe finalul sezonului a obtinut 3 victorii, iar in ultima etapa a terminat la egalitate cu Almeria, avand nevoie doar de un punct, pentru a incheia campionatul pe locul 5 si a juca in acest play-off. A fost condusa in acel meci in care au lipsit Andone si Cisma, insa jucatorul, de Tomas, a reusit sa restabileasca egalitatea in minutul 67. In aceasta partida Cordoba va fi mai puternica, pentru ca vor reveni pe teren cei doi, Andone si Cisma.

FC Girona

Finalul sezonului a fost de foc pentru Girona, pentru ca avut parte doar de meciuri cu unele adversare care se luptau pentru a ajunge in play-off si de altele care doreau sa evite retrogradarea. A invins-o pe Mallorca care a fost foarte aproape sa retrogradeze, insa a reusit sa se salveze dupa ce a obtinut 3 puncte in duelul cu Ponferradina, iar apoi a invins-o pe Alcorcon in ultima etapa. Ultima infrangere pe care a suferit-o a fost luna trecuta in Cordoba. Ultima etapa a fost dramatica pentru Girona, deoarece a reusit sa castige cu un gol marcat de Herrera pe finalul meciului cu Ponferradina. Trebuie sa precizam ca Girona a avut cea mai buna defensiva  din campionat, incasand 14 goluri acasa si tot atatea in deplasare. Ne asteptam sa vedem aceeasi echipa de start ca in ultimele doua confruntari.

{{notification_msg}}