Meci spectaculos în La Liga: FC Sevilla – FC Barcelona

Analiza meciuri

FC Sevilla – FC Barcelona

Cu siguranta va fi un meci spectaculos, pentru ca nu ne asteptam ca Sevilla sa fie asa de sus in clasament, dupa primele 10 etape. Se afla pe locul 3, la un punct distanta de ocupanta pozitiei secunde, Barcelona. O motivatie in plus pentru ambele echipe este ca sunt aproape de liderul Real Madrid. Sevilla are un moral mai bun, deoarece a triumfat in Champions League acum cateva zile, in timp ce Barcelona a fost invinsa de Manchester City. Asa si-a intrerupt seria de 5 victorii consecutive, iar Sevilla vine dupa 7 meciuri fara infrangere, in care a terminat o singura data la egalitate. In precedentele doua confruntari directe din La Liga, de pe stadionul Sevilliei, Barcelona nu a reusit sa castige. Trebuie sa precizam ca aceste doua cluburi s-au intalnit in startul sezonului, in Supercupa, unde Barcelona a fost mai buna in ambele dueluri.

FC Sevilla

Se afla intr-o forma grozava si a pierdut un singur meci in acest sezon, cel cu Athletic Bilbao. Evolueaza mai bine acasa decat in deplasare, insa in urma cu 3 etape a invins-o pe Leganes. De asemenea a mai remizat de 3 ori in deplasare, din care un rezultat de egalitate l-a inregistrat etapa trecuta, cu ultima clasata, Sporting Gijon. In Champions League este aproape de o calificare, dar mai are doua meciuri de disputat, iar in cazul in care nu va reusi, cu siguranta va incerca sa-si apere trofeul Europa League. Miercurea trecuta a triumfat acasa in fata celor de la Dinamo Zagreb cu 4-0. Acum va trebui sa fie mult mai atenta, pentru ca Barcelona este un adversar foarte puternic. Ne asteptam sa-i vedem titulari pe Carrico si pe Nasri.

FC Barcelona

Are situatia sub control, atat in La Liga, cat si in Champions League, cu toate ca a fost infranta acum cateva zile, de Manchester City. Se afla la doua puncte in spatele liderului Real Madrid, insa sezonul este lung si se pot schimba multe. In Champions League este ca si calificata in saisprezecimi. A avut avantaj si multe ocazii de gol in partida cu Manchester City, dar pana la urma a fost invinsa. Defensiva a dat semne de slabiciune in duelul cu Celta Vigo pe care l-a pierdut, dar si in victoria chinuita cu Valencia. Se simte lipsa din aparare a lui Mathieu si Pique, dar pe de alta parte atacul functioneaza bine. Probabil il vom vedea pe Arda Turan in echipa de start. Iniesta va lipsi din cauza ca este accidentat.

{{notification_msg}}