Meci pentru calificarea în Europa League: RSC Charleroi – kRC Genk

Analiza meciuri

RSC Charleroi – KRC Genk

In cel mai puternic campionat din Belgia, a ramas sa aflam care va fi ultima participanta in Europa League. Acest lucru se va decide dupa dubla dintre Charleroi si Genk.  Cei de la Charleroi au terminat pe pozitia a 8 a campionatul si dupa meciurile din play-off au ajuns sa joace finala pentru un loc ce duce in Europa League cu Genk, care dupa play-off-ul pentru titlu a terminat pe locul 4. In confruntarile directe din campionat, ambele au castigat atunci cand au fost gazde, iar cand s-au intalnit in Cupa Belgiei, Genk a triumfat pe teren propriu dupa loviturile de la 11 metri.

RSC Charleroi

Toate acestea ne arata ca Charleroi nu este favorita in confruntarea cu Genk, pentru Europa League, cu toate ca in prezent sunt intr-o forma mai buna ca oaspetii. Jucatorii antrenorului Mazzu au o serie de 5 victorii si o remiza, care i-a dus pe prima pozitie dupa intaia faza din play-off. Saptamana trecuta Charleroi a eliminat-o pe Kortrijk, dupa ce a reusit sa castige de doua ori la limita. In acest fel a fost echipa care a evoluat cel mai bine in play-off, insa acum va trebui sa treaca de Genk ca sa ajunga in Europa League. Va face tot posibilul sa-si creeze un avantaj, acum ca va juca primul meci pe teren propriu. Nu-i vom vedea in teren pe jucatorii: Dessoleil, Marcq si Marinos. Probabil antrenorul Mazzu va incepe meciul cu aceeasi echipa de start ca si in duelul cu Kortrijk.

KRC Genk

Dupa ce a avut o evolutie foarte buna in campionat, Genk a reusit o serie buna in cele 9 meciuri de play-off, inregistrand 6 victorii, 2 remize si o infrangere. A mai urcat inca o pozitie in campionat si are sansa sa o vedem jucand in Europa League. In runda precedenta din play-off a avut ocazia sa joace direct in grupele Europa League, insa a terminat la egalitate 0-0 cu Gent si altfel a ramas pe locul 4. Cea mai mare problema pentru cei de la Genk au fost duelurile din deplasare, unde au reusit sa castige doar unul din cele 5 meciuri de play-off. Din aceste motive ne asteptam ca antrenorul Maes sa faca modificari in primul 11, mai ales in compartimentul ofensiv, unde are la dispozitie mai multi jucatori buni. Mijlocasul Malinovsky si fundasul Casatgne vor lipsi pentru ca sunt accidentati.

{{notification_msg}}