Meci interesant în Serie A: AC Fiorentina – Juventus

Analiza meciuri

AC Fiorentina – Juventus

Ultimul meci de sambata din cadrul etapei cu numarul 20 a celui mai puternic campionat de fotbal italian, este un duel intre doua rivale. Fiorentina ocupa locul 9 in clasament si are cu 18 puncte mai putin decat liderul Juventus. Ambele s-au calificat saptamana trecuta in sferturile de finala ale Cupei Italiei. Confruntarea directa de toamna trecuta s-a incheiat cu victoria echipei din Torino, cu 2-1, fiind al 5 lea triumf consecutiv in fata Fiorentinei.

AC Fiorentina

Nu a mai castigat un meci cu Juventus din martie 2015, iar pe teren propriu s-a impus ultima data acum 4 ani. Desigur, va fi un motiv in plus pentru jucatorii Fiorentinei sa faca tot posibilul sa obtina cele 3 puncte din acest derby. Etapa trecuta a fost foarte aproape sa o invinga pe Napoli, insa s-a trezit egalata in minutele de prelungire si partida s-a terminat cu scorul de 3-3. Inainte, jucatorii antrenorului Sousa au castigat acasa cu 2-1 disputele cu Sassuolo si Palermo, dupa care au pierdut doua dueluri la rand in deplasare cu Lazio si Genoa. In prezent Fiorentina se afla pe locul 9 in clasament. Saptamana trecuta a castigat in Cupa cu 1-0 in fata celor de la Chievo, multumita unui gol marcat din penalty, in finalul meciului. Antrenorul Sousa va avea toti jucatorii la dispotie pentru acest derby cu liderul Juventus.

Juventus

Dupa infrangerea din Genoa, Juventus a castigat 4 meciuri la rand si are un avantaj de 4 puncte fata de urmaritoarea, AS Roma. Pe de alta parte, campioana Italiei a fost invinsa si de Milan in Supercupa, intr-o confruntare ce a avut loc in Qatar. Acum cateva zile s-a impus cu 3-2 pe teren propriu in disputa cu Atalanta din saiprezecimile Cupei Italiei. Antrenorul Allegri a menajat cativa jucatori importanti atunci, iar acum va putea conta pe ei in partida cu Fiorentina. Lichtsteiner este suspendat, iar Alex Sandro si Dani Alves vor lipsi pentru ca sunt accidentati. De asemenea nici Lemina si Benatio nu vor juca, pentru ca au fost convocati la echipa nationala.

{{notification_msg}}