Meci interesant în prima ligă din Turcia: Konyaspor – Fenerbahce

Analiza meciuri

Konyaspor – Fenerbahce

Ultimul meci al etapei cu numarul 8 din prima liga turca, ne aduce fata in fata doua echipe care campionatul trecut au terminat in spatele campionilor de la Besiktas. In acest sezon nu se descurca chiar asa de bine, deoarece Konyaspor ocupa locul 7 in clasament, iar Fenerbahce este pe pozitia a 9 a, la un punct distanta. Anul trecut in ambele confruntari directe din liga s-a impus echipa care a gazduit meciul, iar semifinalele Cupei, Fenerbahce a castigat ambele dueluri.

Konyaspor

Crede intr-un rezultat bun, avand in vedere ca a fost infranta doar o singura data in ultimele 7 etape si atunci s-a intamplat in deplasarea de la Trabzonspor. Problema e ca a remizat de 4 ori si ocupa locul 7 in clasament, la 7 puncte distanta de liderul Basaksehir, cu care in etapa trecuta a terminat la egalitate 1-1. Recent a jucat in runda a treia din Europa League impotriva portughezilor de la Braga si s-a conturat tot acelasi rezultat, iar inainte a fost infranta de Sahtior Donetsk si Gent, asadar are sanse minime de calificare. Acum se concentreaza maxim pe campionat, asupra duelului cu Fenerbahce, in care nu se va putea baza pe Hora, Mbamba si Camdali.

Fenerbahce

A obtinut doar doua puncte din precedentele doua etape, in deplasarea de pe terenul lui Osmanlispor si acasa cu Alanyaspor, rezultate care ii nemultumeste pe fani. Fenerbahce a avut parte de un start slab de sezon si din aceasta cauza are cu 8 puncte mai putin decat liderul Basaksehir si de rivalele Galatasaray si Besiktas. Pe de alta parte, vine dupa o serie de 6 partide fara infrangere pana joia trecuta, cand a fost invinsa cu 4-0 pe Old Trafford, in grupele Europa League, dar ocupa locul secund si are sanse mari sa se califice in faza urmatoare. Antrenorul Advocaat se confrunta cu probleme de lot, fiindca nu va putea conta pe serviciile lui Fernandao, Tufan, Lance, Zeybek si Ucan.

{{notification_msg}}