Meci interesant în Ligue 1: Olympique Marseille – SC Bastia

Analiza meciuri

Olympique Marseille – SC Bastia

Este un meci important din ultima etapa a campionatului Frantei Ligue 1, avand in vedere ca Marseille isi doreste sa-si pastreze pozitia a 5 a, care duce in Europa League, iar Bastia are nevoie de un miracol pe Stadionul Velodrome pentru a scapa de retrogradare. In confruntarea directa din tur, Marseille s-a impus cu scorul de 2-1, iar sezonul trecut ambele au castigat cand au gazduit partida.

Olympique Marseille

Toti fanii cred ca echipa lor de suflet poate castiga fara probleme duelul cu Bastia, mai ales ca victoria le va asigura celor de la Marseille, prezenta in Europa League. Am mentionat deja ca se afla pe locul 5 in clasament, fiind ultima pozitie din Ligue, ce o poate califica in competitiile europene. Tinand cont ca are doar un punct avantaj fata de Bordeaux, este nevoita sa obtina cele 3 puncte, pentru a fi sigura de indeplinirea obiectivului. In etapa trecuta Marseille a remizat 1-1 in deplasarea din Bordeaux si poate fi rezultatul care decide ce echipa va juca in Europa League, in sezonul urmator. A fost cel de-al 10 lea meci la rand pentru jucatorii antrenorului Garcia, pe care nu l-au pierdut, perioada in care au bigat 5 victorii si 5 remize. Ne asteptam sa o vedem in ofensiva din primul minut, cu toate ca Rekik, Diaby, Sertic si Payet sunt indisponibili.

SC Bastia

Se afla intr-o situatie extrem de delicata, pentru ca nu totul depinde doar de ea. Are nevoie de victorie, insa si rivalele trebuie sa se impiedice, ca sa ramana in Ligue 1. Chiar daca a castigat doua din precedentele 3 etape, Bastia tot ocupa penultima pozitie din clasament. Totusi sunt sanse matematice, mai ales ca Lorient si Nancy vor intalni adversari mai dificili. Putina lume crede intr-un miracol pentru jucatorii antrenorului Almeida, fiindca pe lista accidentatilor se afla Squillaci, Boulaya, Saint-Maximin, Rose si Marange.

{{notification_msg}}