Meci echilibrat în America de Sud: Paraguay - Brazilia

Analiza meciuri

Paraguay – Brazilia

Va fi un meci foarte interesant din America de Sud, avand in vedere ca este pentru calificarea la Campionatul Mondial, in care se intalnesc doua echipe nationale care ocupa locurile 3 si 4 cu acelasi numar de puncte. Insa echipele din urma sunt foarte aproape, asa ca va fi un duel important. Pana acum ambele echipe si-au adunat punctele in acelasi mod, obtinand doua victorii si doua remize. Acum doua runde ambele au triumfat, iar meciul trecut au inregistrat acelasi rezultat 2-2, singura diferenta a fost faptul ca Brazilia a jucat acasa, iar Paraguay in deplasare. Aceste doua echipe s-au intalnit in ultimii ani in faza sferturilor de finala a Cupei Americii, intr-o confruntare care s-a incheiat cu scorul de 1-1 dupa timpul regulamentar, dar dupa loviturile de la 11 metri Paraguay s-a dovedit a fi invingatoare.

Paraguay

A avut un start foarte bun in aceasta campanie de calificare, fiind continuarea evolutiei bune pe care a avut-o la Cupa America, unde a terminat pe locul 4. Toate aceste rezultate au venit dupa o perioada dificila, in care a lipsit de la Cupa Mondiala din Brazilia, iar acum are sansa sa se revanseze fata de fani. A facut un pas gresit in duelul cu Peru, pierzand cu 1-0, dar nu a fost doar o intamplare, tinand cont ca a pierdut si in Cupa America, locul 3, in fata acestei echipe. A invins la limita echipele mai slab cotate, Bolivia si Venezuela, dupa care a remizat cu Argentina si cu liderul Ecuador. Puteau sa castige in Quito, dar a fost egalata in minutele de prelungire. A lipsit fundasul central Aguilar, care a fost inlocuit cu Gomez. Este interesant faptul ca J.Benitez a jucat titular in locul lui Barrios si eroul meciului a fost Lezcano pe motiv ca a reusit sa marcheze de doua ori. In confruntarea cu Brazilia vor lipsi Rojas, Bobadilla, C.Ortiz si Aguilar, toti fiind accidentati.

Brazilia

Nu putem spune ca si Brazilia a inceput bine preliminariile pentru Cupa Mondiala ce va avea loc in Rusia, pentru ca este o echipa cu pretentii mari, de la care se asteapta mai mult si doua victorii in 5 meciuri poate fi considerat un esec. A castigat cu echipe mai slabe, Peru si Venezuela. S-a impiedicat de 3 adversari mai puternici, Chile a invins-o in primul meci, apoi a remizat cu Uruguay si Argentina. Insa egalul cu marea sa rivala Argentina, nu a fost un rezultat slab, pentru ca a jucat in deplasare, in timp ce remiza cu Uruguay a fost un dezastru, avand in vedere ca a jucat pe teren propriu si a condus cu 2-0. A inscris de doua ori rapid in prima repriza si a fost egalata in partea a doua a meciului. Dupa victoria cu 3-0 din meciul cu Peru, antrenorul Dunga s-a aratat a fi multumit si nu a mai facut modificari majore in primul 11, cu exceptia lui David Luiz care a revenit in centrul defensivei. Este posibil sa-l vedem pe Hulk in locul lui Willian si pe Coutinho, inca din primul minut.

{{notification_msg}}