Meci decisiv pentru calificarea în Europa League: KRC Genk – RSC Charleroi

Analiza meciuri

KRC Genk – RSC Charleroi

Campionatul Belgiei este probabil cel mai complicat campionat din Europa, dar se apropie de sfarsit. Aceasta este partida retur din finala play-off-ului pentru un loc ce duce in Europa League. In prima mansa Charleroi s-a impus cu 2-0 si este tot mai aproape de preliminariile pentru Europa League, dupa ce a terminat campionatul pe pozitia a 8 a. Genk a incheiat sezonul pe locul 5 si a jucat play-off-ul pentru titlu, dar nu a putut sa se claseze mai sus de pozitia a 4 a. In duelurile din campionat propriul stadion a reprezentat un avantaj, Genk triumfand cu 2-0, iar de aceasta data va trebui sa anuleze avantajul lui Charleroi de doua goluri.

KRC Genk

La cum stau lucrurile acum, sunt sanse mari ca Genk sa nu fie prezenta in editia urmatoare a Europa League. A avut o evolutie variabila in turul campionatului, dupa care si-a mai revenit si a reusit sa termine pe locul 5, astfel calificandu-se in play-off-ul pentru titlul de campioana. Din cauza avantajului pe care il aveau primele 3 echipe, tinta sa a devenit pozitia a 4 a. Genk a inregistrat 5 victorii, 4 infrangeri si un egal si a fost de ajuns sa prinda play-off-ul pentru titlu. A sperat la un rezultat pozitiv in partida tur cu Charleroi, dar din pacate a pierdut cu 2-0, un scor ce va fi greu de recuperat. Primul gol pe care l-a incasat a fost inainte cu 30 de minute de finalul meciului, iar inainte gazdele au ratat o lovitura de la 11 metri. Inca spera la o minune, pentru ca in acest sezon a evoluat foarte bine acasa, in meciurile cu cele mai bune echipe Anderlecht, Club Brugge si Oostende. Vor absenta jucatorii Malinovsky si Castagne din cauza ca sunt accidentati.

RSC Charleroi

Este multumita de evoluatia sa in acest play-off, insa sezonul trecut s-a luptat in prima grupa a play-off-ului pentru un loc ce duce in Champions League. Acum a intalnit echipe mai slabe si este foarte aproape de Europa League. Putea fi aproape sigura de calificare daca jucatorul Ninis nu rata acea lovitura de pedeapsa, dar si 2-0 e un avantaj consistent si trebuie sa fie foarte atenta in acest duel din retur. Dupa ce a fost invinsa de Lokeren, a inregistrat 5 victorii si din care doua  in fata celor de la Kortrijk. Este posibil sa-i vedem titulari pe Marcq si Dessoleil, care au intrat in repriza secunda din meciul tur.

{{notification_msg}}