Meci de pregătire pentru Euro 2016: România - Spania

Analiza meciuri

Romania – Spania

Duminica avem doar un singur meci amical, intre doua echipe pe care le vom vedea jucand in aceasta vara la Campionatul European din Franta, Romania si Spania. Acum cateva zile, Romania a castigat acasa cu 1-0, duelul cu Lituania, iar dupa o zi campioana Europei, Spania, a remizat 1-1 in Italia. Trebuie sa precizam ca ambele echipe sunt neinvinse de ceva timp. S-au intalnit intr-o confruntare acum 10 ani in urma la Cadiz, cand Romania a reusit sa castige spre uimirea tuturor cu 1-0.

Romania

De atunci pana acum, Romania s-a calificat doar o singura data la un turneu final si anume la Euro 2008, asa ca dupa 8 ani de pauza o vom vedea la Campionatul European din Franta. A terminat pe locul 2 in grupa, in spatele Irlandei de Nord, dar a fost una din echipele care nu au suferit nici o infrangere in preliminarii, alturi de Italia, Anglia si Austria. Este adevarat ca, din 10 meciuri jucate, 5 au fost victorii si 5 remize, dar avand in vedere ca a primit doar doua goluri, putem spune ca a fost cea mai de success echipa din aceasta campanie de calificari pentru Euro 2016. In afara de calificarea obtinuta, jucatorii antrenorului Iordanescu au castigat 3 din ultimele 5 dueluri amicale si au obtinut doua remize, dintre care una cu Italia. Trebuie sa adaugam ca zilele trecute a fost victorioasa in fata Lituaniei, iar acum in meciul cu Spania va juca cu o echipa mult mai mai puternica. Din cauza evolutiilor slabe din ultima vreme, nu au fost convocati anumiti jucatori precum: Prepelita, Chipciu, Papp si Maxim. Vor absenta din cauza accidentarilor Rat, Gardos si Budescu.

Spania

Dupa remiza cu Italia, campioana Europei va veni la Cluj pentru a disputa meciul cu Romania. Anul trecut a obtinut o victorie in fata Angliei, cu scorul de 2-0. Jucatorii antrenorului del Bosque au aratat ca sunt intr-o forma buna in preliminariile pentru Euro 2016, deoarece au terminat pe primul loc in grupa cu 9 victorii si o infrangere. Spania fost invinsa la inceput in meciul din Slovacia, dupa care nu a mai facut nici o greseala. Totusi in acea perioada a mai pierdut de doua ori, dar in dueluri amicale, cu Olanda si Germania. Nu a uitat ca a fost eliminata inca din faza grupelor la Campionatul Mondial din Brazilia. In timp si-a imbunatatit jocul si cu siguranta va fi una dintre favoritele la castigarea turneului final din Franta. Sa mentionam ca antrenorul del Bosque, probabil le va da o sansa sa joace, unor jucatori care nu au fost prezenti in meciul cu Italia.. Pe lista jucatorilor accidentati se regasesc: Iniesta, Ramos, Busquets, Diego Costa si Cazorla.

{{notification_msg}}