Meci amical: Polonia – Olanda

Analiza meciuri

Polonia – Olanda

Polonezii se pregatesc intens pentru Campionatul European din Franta, iar olandezii lucreaza in continuare la reconstructia echipei, deoarece au ratat calificarea la Euro 2016. Polonia a terminat pe locul 2 in grupa din preliminarii si vine dupa 7 meciuri fara infrangere, din care a remizat doar o singura data. Olanda are o evolutie variabila, in ultimul meci a terminat la egalitate cu Irlanda. Aceste doua nationale s-au intalnit ultima data in campania de calificare la Cupa Mondiala din 1994, unde in Polonia rezultatul a fost egal, iar in celalalt meci Olanda a castigat acasa. Partida de miercuri se va juca in orasul Gdansk.

Polonia

A obtinut 3 victorii consecutive in ultimele 3 meciuri din preliminarii, dupa care a continuat seria de rezultate bune si in meciurile amicale, iar acum au 4 triumfuri la rand. Adversarele pe care le-a avut nu au fost slabe, cu exceptia Finlandei pe care a invins-o cu 5-0. Inainte de acel duel, a castigat cu Islanda, Cehia si la limita 1-0, cu Serbia. De precizat este facptul ca in ultimele 4 confruntari amicale a reusit sa inscrie de 13 ori. Acum va fi un meci mai dificil, in ciuda faptului ca Olanda nu s-a calificat la turneul final din Franta. Antrenorul Nawalka nu se va putea baza pe mijlocasul Rybus, ceea ce va fi o problema. Din fericire pentru polonezi, vedeta Lewandowski va fi pe teren in aceasta confruntare cu Olanda.

Olanda

Dupa ratarea calificarii, Olanda nu joaca grozav, ci oscileaza. Sunt mai multe motive care au dus la aceste evolutii, pentru ca nationala are jucatori buni, doar ca nu este format un grup puternic. O alta cauza ar fi faptul ca nu va participa la Campionatul European si abia din septembrie va incepe noua campanie de calificare pentru Cupa Mondiala. Poate ca antrenorul trebuie sa convoace alti jucatori care nu au avut sansa sa-si arate adevarata valoare. Olanda a reusit sa o invinga pe Tara Galilor si pe Anglia, dupa care a terminat la egalitate cu Irlanda. A fost 1-1, dupa ce rezerva L.de Jong, a inscris golul egalarii in finalul meciului. Au absentat din acel duel mai multi jucatori importanti precum: Robben, Sneijder, Huntelaar si van Persie. Probabil antrenorul Blind ii va introduce in teren din startul partidei pe: Narsingh, De Jong, Berghuis si Enough.

{{notification_msg}}