Meci amical: Olanda – Belgia

Analiza meciuri

Olanda – Belgia

Inainte de o noua runda din preliminariile pentru Campionatul Mondial din 2018, din Rusia, avem o partida amicala interesanta, intre doua tari vecine, Olanda si Belgia. In ultima vreme Belgia evolueaza mai bine, asa cum a facut-o si in preliminariile pentru Campionatul European din 2016. In confruntarile directe belgienii au reusind sa se impuna in doua dueluri amicale, in Bruxelles in 2012 si in Eindhoven in 2014.

Olanda

Din aceste motive Olanda isi doreste sa-si ia revansa chiar in fata fanilor, in Amsterdam, insa stie ca nu va fi usor sa o invinga pe cea mai buna echipa din preliminariile pentru Campionatul Mondial. Pe de alta parte jucatorii antrenorului Blind au avut un start slab in aceasta campanie de calificare si nu au reusit sa se califice la Euro 2016. In prezent Olanda se afla la 3 puncte in spatele liderilor, Franta si Suedia. A fost infranta acasa cu 1-0 de catre Franta, iar inainte a remizat 1-1 in Suedia si a castigat pe teren propriu cu 4-1 in fata nationalei din Belarus. Avand in vedere ca in urmatoarele doua meciuri va intalni adversare modeste precum Bulgaria si Luxembourg, ne asteptam sa fie una din favoritele la castigarea grupei, sau in cel mai rau caz sa termine pe locul 2 si sa joace barajul. Din cauza accidentarilor vor lipsi Promes si Vrij, iar Strootman este suspendat.

Belgia

Este cotata ca una din cele mai bune echipe nationale din lume in prezent si este favorita in amicalul care se va disputa in Amsterdam. A ajuns doar in sferturile de finala la ultimele doua turnee finale, iar acum fanii au asteptari mult mai mari de la Campionatul Mondial ce va avea loc in Rusia, mai ales ca Belgia a obinut numarul maxim de puncte in primele 3 meciuri din preliminarii, cu un golaveraj uimitor, de 13-0. Jucatorii antrenorului Martinez au castigat in deplasarea din Cipru cu 3-0 si in Gibraltar cu 6-0, iar pe teren propriu a umilit-o pe Bosnia Hertegovina cu 4-0. Daca va continua sa joace in stilul asta, fara nici o indoiala va castiga grupa din care face parte. Vor lipsi Vermaelen, Chadli, Alderweireld, Nainggolan si J. Lukaku.

{{notification_msg}}