Meci amical: Franta – Scotia

Analiza meciuri

Franta – Scotia

Franta va juca ultimul meci de pregatire inainte de Campionatul European, sambata seara cand o va intalni pe Scotia, la Metz. Scotienii au ratat calificarea la aceasta competitie, insa si-au imbunatatit evolutiile in ultima vreme, asa ca va fi un meci interesant. Trebuie sa precizam ca Scotia a castigat ultimele doua dueluri cu Franta din preliminariile pentru Euro 2008, iar inainte francezii au triumfat de 3 ori in fata scotienilor.

Franta

Toate acestea ne arata ca Franta va incerca sa o invinga pe Scotia in fata fanilor, mai ales ca o victorie i-ar creste moralul inaintea primului duel de la Euro cu Romania, de pe data de 10 iunie. Francezii au castigat ultimele 5 partide jucate acasa, si din precedentele 9 meciuri, in 8 a triumfat. Anglia a fost cea care a reusit sa o invinga ultima data, anul trecut. In luna martie a castigat cu 3-2 confruntarea cu Olanda, apoi a triumfat in fata Rusiei cu 4-2 pe Stade de France, dupa care a urmat si victoria cu Camerun, de acum cateva zile. Antrenorul Deschamps este foarte multumit de atacul echipei, insa in schimb linia de fund il ingrijoreaza, pentru ca vor lipsi de la acest Euro, 3 jucatori importanti si anume: Zouma, Varane si Sakho. De asemenea a decis sa nu-i includa in lot nici pe Lacazette, Benzema si Ben Arfa.

Scotia

Nu a reusit sa se califice la turneul final din Franta, pentru ca a avut parte de adversari puternici in grupa din preliminarii. Pe primele 3 locuri au terminat Germania, Polonia si Irlanda, fiind in fata doar a Georgiei si a celor de la Gribraltar. Scotia a castigat duelul cu Georgia si cu cel cu Irlanda, iar in celelalte 6 meciuri a obtinut 3 remize si tot de atatea ori a fost invinsa. Nu a fost suficient pentru a termina pe pozitia a 3 a si a juca barajul, deoarece a fost la 3 puncte distanta de Irlanda, asa ca i-a ramas sa se pregateasca pentru preliminariile Cupei Mondiale din 2018. Jucatorii antrenorului Strachan au reusit doua victorii in luna martie cu Danemarca si Cehia, iar acum cateva zile au pierdut cu 1-0 in fata Italiei. 

{{notification_msg}}