Marele derby din Portugalia

Analiza meciuri

SL Benfica – FC Porto

Lasand la o parte faptul ca vor juca in cupele europene, echipele portugheze Benfica si  FC Porto se vor intalni pe teren vineri seara. Jucatorii din ambele tabere sunt foarte motivati pentru cel mai mare derby din prima liga portugheza. Referitor la situatia din clasament, primele doua locuri sunt ocupate de rivalele orasului Lisabona, Benfica si Sporting care sunt la egalitate de puncte, iar pe pozitia a treia se afla Porto care dupa doua infrangeri suferite in ultimele 4 etape s-a distantat la 6 puncte. Toamna trecuta FC Porto a reusit sa o invinga pe Benfica, acasa, cu scorul de 1-0,  iar anul trecut echipa din Lisabona a triumfat in deplasare cu 2-0 si a remizat acasa.

SL Benfica  

Echipa care a adunat cele mai multe titluri de campioana in Portugalia, continua sa aiba un palmares bun in meciurile cu Porto, tinand cont ca in ultimele 4 intalniri, in 3 a triumfat si unul a remizat.  Asa ca si in acest joc fanii, in cel mai rau caz se asteapta la un egal, dar majoritatea spera la o victorie care o va scoate pe marea rivala din lupta pentru titlu. Am spus mai sus ca Benfica este lider impreuna cu Sporting avand cu 6 puncte mai mult decat Porto, dar ceea ce este mai important e ca in prezent are o serie incredibila de 11 victorii, fiind puse la numar si cele 3 din Cupa. Pe langa aceasta s-a calificat si in optimile Ligii Campionilor, unde peste 4 zile o va intalni pe Zenit, asa ca antrenorul Rui Vitorio va trebui sa fie foarte atent cu jucatorii in urmatoarele doua meciuri, mai ales ca nu se poate baza pe experimentatii fundasi Luisao si Lopez si totodata pe mijlocasii Salvio si Fesja care sunt accidentati.

FC Porto

Referitor la Porto, am zis mai inainte ca vor incepe marele derby intr-un mod rau, deoarece weekend-ul trecut a pierdut acasa spre surprinderea tuturor cu Arouca, scor 1-2. Cand ne gandim ca a fost invinsa recent si de Guimaraes, ajungem la concluzia ca aceste doua meciuri sunt motivul pentru care se fla la 6 puncte distanta de locul 1. Toate aceste ne face sa credem ca pe stadionul Luz, Porto va juca pe conceptia totul sau nimic, sau va incerca sa opreasca seria rezultatelor dezamagitoare cu Benfica. Elevii noului antrenor Peseiro vor trebui sa dea totul pe teren pentru a-si atinge scopul. Sa ne gandim ca un rezultat bun cu Benfica ar ridica moralul jucatorilor si pentru meciul din Europa League cu cei de la Borussia Dortmund. Uitandu-ne peste lista accidentatilor vom vedea ca se afla doar tanarul atacant Hyun-Jun Suk si fundasul Maicon. Este extrem de important ca au revenit pe linia de fund Marcano si Pereira.

{{notification_msg}}