Lupta pentru titlu în Bundesliga: Borussia Dortmund – Bayern Munchen

Analiza meciuri

Borussia Dortmund – Bayern Munchen

Acest super derby a devenit mai interesant, dupa ce in etapa trecuta Borussia a castigat in deplasare la Darmstadt, iar Bayern a fost invinsa acasa de Mainz, ajungandu-se la o diferenta de 5 puncte intre ele. Este evident ca o victorie a gazdelor ar incinge si mai tare lupta pentru titlu. Borussia Dortmund vine dupa o serie de 7 victorii consecutive, dintre care una in Cupa si doua in Europa League, iar Bayern Munchen in aceeasi perioada a inregistrat 4 victorii, doua remize si o infrangere. In duelul din tur Bayern s-a impus categoric cu 5-1, iar in sezonul trecut tot cei care s-au impus au fost bavarezii, cu 1-0.

Borussia Dortmund

Nu s-a dat batuta in lupta pentru titlu si a asteptat ca marea sa rivala Bayern sa faca cateva greseli. Toti se asteptau ca sa o lase mai moale in campionat unde aproape si-a asigurat locul 2 in Bundesliga si sa puna accent mai mult pe Europa League si pe Cupa Germaniei. Dar acest lucru nu s-a intamplat si cei din Dortmund au obtinut victorie dupa victorie si doar un egal cu Hertha Berlin. Mai important este ca nu a mai pierdut din ultimul meci din tur, cand a intalnit-o pe FC Koln. S-a calificat in semifinalele Cupei Germaniei si in optimile Europa League. Meciul trecut a castigat cu 2-0 la Darmstadt, antrenorul Tuchel trimitand in teren mai multe rezerve. In acel meci au lipsit din primul 11 S.Bender, Schmelzer, Kagawa, Mkhitaryan, Reus, Burki si Piszczek. Acum vor juca cei mai buni jucatori cu exceptia lui Sokratis.

Bayern Munchen

Beyern trece printr-o perioada mai nefasta, avand in vedere ca a pierdut etapa trecuta si le-a dat sansa rivalilor sa se apropie la doar 5 puncte. Avea titlul aproape asigurat, dar acum va trebui sa lupte pentru acest trofeu. Singura echipa care a invins-o pe Bayern acasa la ea in acest sezon a fost Mainz, Augsburg a fost si ea aproape la inceputul sezonului si recent Darmstadt a reusit sa o conduca la pauza cu 1-0. Va fi un duel greu pentru Bayern, avand in vedere ca trece printr-o perioada nefavorabila si in Champions League a condus-o cu 2-0 pe Juventus, dar in final a fost egalata. Guardiola a subestimat adeversarul si i-a lasat in afara terenului pe Douglas Costa, Lahm si T. Muller. Pentru acest meci extrem de important, antrenorul Guardioala va trebui sa-I trimita in teren pe cei mai buni jucatori. 

{{notification_msg}}