Lupta pentru supravieţuire în Bundesliga: Hamburger SV – Werder Bremen

Analiza meciuri

Hamburger SV – Werder Bremen

Acest derby al nordului, a venit cand ambele echipe au mare nevoie de puncte, deoarece supravietuirea in Bundesliga este pusa sub semnul intrebarii. Werder  Bremen se afla intr-o situatie mai complicate, deoacere este pe un loc de play-off pentru ramanerea in prima liga si are cu 3 puncte mai putin decat rivala din acest meci, Hamburger SV. Ambele echipe sunt intr-o scadere de forma, daca ne uitam peste ultimele rezultate. Au inregistrat doar o singura victorie in ultimele 5 etape, iar weekend-ul trecut Werder a castigat si HSV a pierdut. In aceasta saptamana Werder a pierdut in semifinala Cupei Germaniei cu 2-0 in fata celor de la Bayern Munchen. Intalnirea din tur dintre aceste doua echipe s-a incheiat cu victoria 3-1 a celor de la HSV in Bremen. Din 2010 nu a mai fost nici o remiza intre HSV si Werder.

Hamburger SV

Din cauza ultimelor rezultate slabe, HSV este tot mai aproape de zona retrogradabila. A fost infranta de 4 ori in ultimele 5 etape. Dupa ce a pierdut cu Bayer si Hoffenheim, a obtinut o victorie in deplasare la Hannover, iar apoi a fost invinsa de doua ori. O infrangere usturatoare, a fost cea de acasa cu Darmstadt, pentru ca ultima etapa a jucat cu Dortmund, unde era de asteptat sa piarda. Dupa ce a fost eliminate portarul Adler nu a mai avut nici o sansa in acel meci, scorul final fiind 3-0. Antrenorul Labbadia a facut cateva modificari la echipe, ce nu au fost de bun augur, din ce s-a vazut pe terenul din Dortmund. Singurul absent va fi N.Muller si ne asteptam sa-i vedem in echipa de start pe Schipplock si Djourou.

Werder Bremen

Jucatorii lui Werder sunt obositi, deoarece marti a jucat meciul din semifinalele Cupei cu Bayern. Werder Bremen nu prea a avut noroc la tragerea la sorti, asa ca infrangerea cu 2-0 din duelul cu bavarezii nu e deloc surprinzatoare. S-a concentrat si a jucat cu daruire, dar nu a putut evita eliminarea. Tot ce i-a mai ramas este campionatul, unde trebuie sa se lupte pentru a fi si sezonul urmator in Bundesliga. Toate meciurile pana la final trebuie sa le trateze cu maxima seriozitate. Evolueaza mai bine in deplasare, si asta ii da sperante, dar etapa trecuta a jucat bine si acasa, cand a castigat cu 3-2. Cel mai slab punct al echipei este departamentul defensiv si trebuie facute modificari acolo daca vrea sa scape de retrogradare. O veste buna pentru echipa este ca va reveni jucatorul Djilobodji. Probabil antrenorul Skripnik va folosi acelasi prim 11 ca si in meciul in care a triumfat cu Wolfsburg.

{{notification_msg}}