Liga Natiunilor: Turcia - Suedia

Analiza meciuri

Turcia - Suedia

Aceasta intalnire din Liga Natiunilor, League B - Grupa 2 dintre Turcia si Suedia este interesanta deoarece ultima clasata a grupei - Suedia inca pastreaza sanse in ocuparea primei pozitii. Rusia este pe primul loc in grupa cu sapte puncte, urmata de Turcia cu trei. Insa Suedia are un joc mai putin si urmeaza sa intalneasca si Rusia peste trei zile. In primul duel Turcia a reusit sa invinga Suedia cu scorul de 3-2.

Turcia

Desi au avut o victorie frumoasa in fata Suediei, turcii au ramas fara sanse pentru ocuparea primei pozitii dupa ce au fost invinsi in ambele runde de catre rusi. Au debutat pe teren propriu cu o infrangere dureroasa, 2-1 cu Rusia; dar apoi in deplasarea din Suedia au izbutit o victorie rasunatoare, reusind sa intoarca scorul in favoarea lor dupa ce au fost condusi cu 2-0. Eroul acelei intalniri fiind rezerva Akbaba, care a reusit egalarea si golul victoriei in minutele 88 si 90+2. Dar esecul din ultima runda cu Rusia ii lasa fara sperante in aceasta competitie. Mircea Lucescu are la dispozitie tot lotul pentru a obtine o victorie care sa ii tina departe de ultima pozitie a grupei.

Suedia

Dupa infrangerea de pe teren propriu cu Turcia, am putea spune ca am avut ceva noroc in partida ce a urmat in Rusia. Duelul incheiat la egalitate fara gol marcat, le pastreaza inca sanse intr-o reusita in aceasta grupa dificila. Intre timp au mai disputat o intalnire amicala in care au primit vizita Slovaciei, ce a fost incheiata la scorul de 1-1. Obtinerea primei pozitii in grupa pare mai mult un vis decat un scenariu posibil, pentru ca victoriile nu vor fi deloc usoare de obtinut, in special in acest duel din Turcia. Majoritatea jucatorilor ce au evoluat in Cupa Mondiala sunt prezenti, pe lista jucatorilor incerci figurand doar mijlocasul Forsberg.

 

{{notification_msg}}