Liga Campionilor:Nice - Ajax Amsterdam

Analiza meciuri

OGC Nice – Ajax Amsterdam

Acesta este cel mai puternic meci din turul trei preliminar al Ligii Campionilor, intre doua echipe puternice, Nice, care a terminat pe locul trei in campionatul Frantei si Ajax, o echipa cu traditie in cupele europene, finalista de anul trecut din Liga Europa si ocupanta locului doi in campionatul Olandei . Aceste echipe nu s-au intalnit pana acum in cupele europene.

OGC Nice

Nice a avut un sezon foarte bun in Franta anul trecut, unde a ocupat primul loc foarte mult timp, dar a terminat pe trei si s-a calificat in preliminariile Ligii Campionilor acolo unde vor intalni un adversar dificil, pe olandezii de la Ajax Amsterdam. Nice a inceput foarte bine sezonul trecut si a inregistrat 11 meciuri fara infrangere, in timp ce in Liga Europa a pierdut patru din cele cinci meciuri jucate. Pentru sezonul acesta ei si-au pastrat in mare parte toti jucatorii, inclusiv pe antrenorul Favre, iar ca nou veniti mentionam mijlocasii Melou, Tameze si fundasul dreapta Jalet. In ultimele doua amicale Nice a inregistrat doua rezultate total diferite, o infrangere cu Slavia Praga cu 4-1 si o victorie cu 2-1 cu Borussia Monchengladbach. In atac ei se bazeaza pe Balotteli si Plea iar la mijloc pe Seri, in timp ce mijlocasul Cyprien este accidentat.

Ajax Amsterdam

Ajax nu a castigat titlul in Olanda, dar a ajuns in finala Ligii Europa unde a fost invinsa de Manchester United si astfel a ratat sansa de a se califica direct in grupele Ligii Campionilor, urmand sa joace contra celor de la Nice in preliminarii. In campionat ei au luptat pentru titlu pana in ultima etapa, dar au terminat pe doi la un punct in spatele lui Feyenoord. Antrenorul Bosz a parasit echipa, in locul lui venind Marcel Kaizer, clubul a vandut si cativa jucatori, mijlocasul Klaassen, stopperul Riedewald si fundasul Tete, in timp ce lui Traore i-a expirat imprumutul, dar a reusit sa ii pastreze pe tanarul Dolberg. Momentan cel mai cunoscut jucator de la echipa este atacantul Huntelaar, iar pentru acest meci Ajax nu se va baza pe Sinkgraven si Dijks.

{{notification_msg}}