Liga Campionilor:FC Porto - Liverpool

Analiza meciuri

FC Porto – Liverpool

In acest meci din saisprazecimile Ligii, echipa de pe primul loc din Portugalia, FC Porto urmeaza sa o intalneasca pe echipa de pe locul trei din Premier League, Liverpool. Liverpool a jucat mai bine decat Porto in faza grupelor, iar in ultimele patru dueluri directe a invins pe Porto de doua ori, celelalte doua partide terminandu-se la egalitate.

FC Porto

Ultimul duel direct contra lui Liverpool a fost acum 10 ani, ambele echipe osciland in Cupele Europene intre timp. Porto s-a calificat din grupe in ultima etapa dupa ce a invins pe Monaco acasa, iar Lipezig a pierdut acasa cu Besiktas. In campionat ei sunt pe primul loc si vor sa ia titlul si sa puna capat suprematiei lui Benfica, echipa ce a castigat titlul in ultimii patru ani. Mijlocasii D. Pereira si Andre si atacantul Aboubakar sunt accidentati, iar stopperul Felipe este suspendat pentru acest meci.

Liverpool

Liverpool este favorita in acest meci, ei jucand mai bine in Liga decat Porto anul acesta. In grupa ei au obtinut trei victorii si trei egaluri, doar PSG reusind sa marcheze mai multe goluri decat ei in faza grupelor. In campionat Liverpool a obtinut doua victorii si un egal in ultimele trei partide disputate, rezultate in urma carora au urcat pe locul trei in campionat, fiind la doua puncte de locul doi ocupat de Manchester United si avand un avans de un punct fata de Chelsea si doaua fata de Tottenham. Acum toata atentia lor este orientata catre acest meci in care antrenorul Klopp nu se poate baza pe Emre Can, Clyne si Gomez.

{{notification_msg}}